A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az Inter 2-1-re legyőzte a Chelsea-t szerda este a Bajnokok Ligájában, ennek ellenére Frank Lampard, a Chelsea középpályása azt állítja, csapata mindenben egyértelműen jobb volt az Internél. A nap másik találkozóján otthon ikszelő CSZKA trénere kijelentette: igenis örül a Sevilla elleni eredménynek.

Korábbi csapatával meccselt szerdán a BL-ben José Mourinho, az Internazionale edzője. Az olaszok 2-1-re nyertek, de a máskor futószalagon érkező nagyszájú Mourinho-nyilatkozatok ezúttal elmaradtak.

"A visszavágótól függ, hogy sokat ér ez a győzelem, vagy semmennyit, de bizakodóbb vagyok, mint a meccs előtt. Az elmúlt években az Inter nem tudta legyőzni otthon a Liverpoolt, Manchester Unitedet és a Valenciát, és rég nem nyert mérkőzést a kieséses szakaszban. Ezzel szemben most egy 14 BL-találkozó óta veretlen csapatot gyűrtünk le" - kezdte a portugál szakember.

"Rögtön az elején letámadtuk őket, ezzel lélektani előnybe kerültünk. Irányítottuk a játékot, három-négy valódi helyzetünk volt a két gól mellett, míg a Chelsea Drogba lövésénél eltalálta a kapufát, Julio Cesarnak pedig nagyot kellett védenie Lampard lövésénél, és ennyi" - emlékezett Mourinho.

Sneijder, az Inter holland középpályása az angolokat méltatta: "A Chelsea tökéletes csapat, tökéletes játékosokkal, mint Drogba és Anelka. Hihetetlen meccset játszottak és a visszavágón ők lesznek otthon, mégis abban a hitben megyünk Londonba, hogy továbbjuthatunk."

A vendégek középpályása, Frank Lampard sokkal sarkosabban fogalmazott: "A játék egészét, a labdabirtoklást, a kapura lövéseket tekintve egyértelműen mi voltunk a jobbak. Az ő helyzetüket megkönnyítette korai góljuk, de Londonban nekünk immár elég egyszer betalálni, s továbbjutunk, amire egészen kiváló az esélyünk."

Hasonló szellemben beszélt a Chelsea edzője, a korábban nyolc éven át az Inter városi riválisánál dolgozó Carlo Ancelotti is: "Nem nyertünk, de ez az eredmény nem rossz. A visszavágón ugyanúgy támadni fogunk és győzelemre játsznuk majd, mint itt. Meg tudjuk fordítani az eredményt."

Moszkvai iksz

A másik szerdai mérkőzésen a Sevilla Moszkvában játszott 1-1-et a CSZKA-val. A spanyolokat edzőjük, Manolo Jiménez bevallása szerint sem a műfüves pálya, sem a fagypont körüli hőmérséklet nem zavarta.

A CSZKA-tréner Leonyid Szluckij nem elégedetlenkedett a hazai iksz miatt: "Igenis örülök az eredménynek, annak fényében különösen, hogy ez volt az új idényben az első mérkőzésünk. Ne feledjük: kétmeccses párharc ez, s még csak az elsőn vagyunk túl. Nem dőlt el még semmi, bár a nyolc közé jutás esélye jelenleg 55:45 százalék a Sevilla javára."

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Internazionale (olasz) - Chelsea (angol) 2-1 (1-0)
gól:
D. Milito (3.), Cambiasso (55.), illetve S. Kalou (51.)

CSZKA Moszkva (orosz) - Sevilla (spanyol) 1-1 (0-1)
gól:
M. González (66.), illetve Negredo (25.)

A visszavágókat március 16-án játsszák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!