Vágólapra másolva!
A Liverpool Szotirisz Kirgiakosz távozása miatt egy középhátvédet venne a nyári átigazolási időszakban, az angol klub fő kiszemeltje az uruguayi Sebastián Coates.

A Liverpool ingyen engedte el a görög védőt a német Wolfsburghoz, a keretben így csupán négy középhátvéd maradt, akik közül azonban a fiatal skót Danny Wilson még rutintalannak számít. Kenny Dalglish éppen ezért azt szeretné, ha még egy játékost igazolnának erre a posztra, és az első számú jelölt a Copa Américán is látott Coates. A 20 esztendős védő a Copán remek teljesítményt nyújtott, őt választották a torna legjobb fiatal játékosának, amivel jelentősen növelte ázsióját.

Klubja, a Nacional a Copa előtt közel állt ahhoz, hogy eladja őt a brazil Sao Paulónak, de visszalépett a transzfertől, hiszen úgy vélte, hogy valamelyik európai klub még többet fizethet érte. Coatest az Arsenal és a Juventus is szeretné megszerezni, de a Liverpool mellett szól, hogy válogatottbeli csapattársa, Luis Suárez is ott játszik.

További átigazolási hírek
Az Internazionale bejelentkezett a Liverpool holland támadójáért, Dirk Kuytért. A Wigan Athletic három játékosa is új szerződést írt alá: James McCarthy, Emmerson Boyce és Ben Watson egyaránt hosszabbított. A Wolverhampton Wanderers osztrák csatára, Stefan Maierhofer hazatért a Red Bull Salzburghoz.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről