Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról a Ferencváros labdarúgócsapatánál a vezetőedzői feladatokat szakmai igazgatóként ellátó Prukner László. Elképzelhető, hogy külföldi szakember ül le a Fradi kispadjára, László Csaba elismerte, hogy tárgyalni fog a klubbal.

A szakember hétfő este hatszemközti beszélgetés keretében ajánlotta fel lemondását Kubatov Gábornak, az FTC elnökének és Orosz Pálnak, az FTC Zrt. vezérigazgatójának, amelyet a két vezető elfogadott. "Prukner László hosszú gondolkodás után úgy döntött, hogy ha ezzel a döntésével segíti a Ferencvárost, akkor a saját érdekeit nem helyezi a klub érdekei elé" - olvasható a Fradi közleményében.

Kubatov Gábor hangsúlyozta, a Ferencváros rengeteget köszönhet Prukner Lászlónak, aki az elmúlt egy évben szakmai szempontból kimagasló munkát végzett, amelynek köszönhetően a Ferencváros újra megmutathatta magát az európai kupaporondon.

"Csak később szeretnék nyilatkozni az ügyben" - mondta az [origo] megkeresésére Prukner László.

Nyíri Zoltán, az FTC elnöki tanácsadója kérdésünkre elmondta, hogy előzetes tárgyalást eddig nem folytattak más edzővel. "Van egy-két jelöltünk, magyar és külföldi szakemberek neve is felmerült. A korábbi Fradi-kötődés nem hátrány, de nem is elsődleges szempont."

Az Ftcnews.com szurkolói portál úgy tudja, hogy az eddigi másodedző, Nagy Tamás, vagy a korábban a Fradit már irányító László Csaba válthatja Pruknert, de Pintér Attila nevét is megemlíti az internetes oldal mint lehetséges utódét.

Az Ftcnews.com-nak az egyik jelölt, László Csaba elismerte, hogy tárgyalni fog a Ferencvárossal. "Nem akarom titkolni, kedden délután tárgyalok a Fradi vezetőivel. Nem lesz egyszerű folyamat, mert nekem vannak elvárásaim, amit ha teljesítenek, akkor jövök, ha nem, akkor nem én leszek a Ferencváros edzője."

Az ötvenéves Prukner tavaly júniusban vette át a Ferencváros irányítását, és az előző idényben bajnoki bronzérmet nyert a csapattal. Az idén a Ferencváros jól kezdte a szezont az Európa Ligában, de a norvég Aalesund elleni búcsú után visszaesett a teljesítménye, az NB I-ben öt forduló alatt csupán két pontot szerzett.

A csapatnál egyre romlott a hangulat, rossz magaviselete miatt kitettek a keretből két légióst, Liban Abdit és Andrezinhót. Nyíri Zoltán kérdésünkre elmondta, Prukner László távozásától függetlenül a két játékos továbbra sem tagja a keretnek.

Mindent egy helyen az Eb-ről