A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Csütörtökön 11.30-tól sorsolják a Bajnokok Ligája nyolcaddöntők párosítását. A legjobb 16 közé mind a négy spanyol csapat bejutott, a németek három, míg az angolok és az olaszok két-két csapattal képviseltetik magukat.

A sorsolás szabályai szerint a csoportelsőket egy csoportmásodikkal párosítják majd össze (azonos csoportból érkezők nem kerülhetnek egy párba), s az azonos országbeli együtteseknek el kell kerülniük egymást. A párharc első meccsét a csoportmásodik gárda otthonában rendezik majd.

A Milan jó eséllyel kaphat német ellenfelet, mivel a csoportelsők közül a Málagával és a Juventusszal nem kerülhet össze, a többi hat csapatból pedig három német (Schalke, Dortmund, Bayern).

A csoportelsők rémálma a Real Madrid lehet, amely ugyan csak második lett a Dortmund mögött, de bárkit képes lehet legyőzni egy párbajban.

A nyolcaddöntőbe jutott csapatok:
csoportelsők: Paris Saint-Germain (francia), Málaga (spanyol), Schalke 04 (német), Borussia Dortmund (német), Juventus (olasz), Bayern München (német), Barcelona (spanyol), Manchester United (angol)

csoportmásodikok: Porto (portugál), Arsenal (angol), AC Milan (olasz), Real Madrid (spanyol), Sahtar Donyeck (ukrán), Valencia (spanyol), Celtic (skót), Galatasaray (török)

A BL további menetrendje:

nyolcaddöntő:
első mérkőzések: 2013. február 12-13. és február 19-20.
visszavágók: 2013. március 5-6. és március 12-13.

negyeddöntő:
első mérkőzések: 2013. április 2-3.
visszavágók: 2013. április 9-10.

elődöntő:
első mérkőzések: 2013. április 23-24.
visszavágók: 2013. április 30.-május 1.

döntő:
2013. május 25., London, Wembley Stadion

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!