Vágólapra másolva!
Gera Zoltánt a pénteki, Andorra ellen 5-0-ra megnyert vb-selejtező szünetében le kellett cserélni, mint később kiderült, rúgást kapott a lábára, és az Achillesét fájlalta. Vasárnap már a többiekkel edzett, és a csapatorvos beszámolója szerint csak Egervári Sándoron múlik, hogy a csapatkapitány játszik-e Hollandia ellen.

"Sokkal jobban van, már edz" - nyilatkozta Szilágyi György csapatorvos az [origo]-nak vasárnap este, amikor Gera Zoltán állapotáról érdeklődtünk. A 33 éves játékos a doktor szerint akár pályára is léphet kedden 20.30-kor Hollandia ellen. "Elvileg játékra kész, de erről természetesen a kapitány dönt. A többiek mind egészségesek" - tette hozzá Szilágyi.

A magyar válogatottból sérülés miatt már korábban kikerült Pintér Ádám és Szabics Imre, előbbi helyére a hét közepén a ferencvárosi Gyömbér Gábor került be a keretbe.

Forrás: MTI/EPA/Alejandro Garcia
Gera - tízes mezben - Hollandia ellen ismét a kapitány rendelkezésére állhat

Az Andorra elleni meccs előtt Egervári Sándor azt mondta: Mészáros Norbert túlterhelt, agyonjátszott állapotban van, fáj a combhajlító izma. A debreceni védő állapota nem javult, így el kellett hagynia a telki edzőtábort.

Klubtársa, Varga József sem volt bevethető Andorra ellen vírusfertőzése miatt, de neki csak egy két nap kellett ahhoz, hogy utolérje magát, így kedden minden bizonnyal szerepet kaphat.

Mindent egy helyen az Eb-ről