A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Bár a Barcelona táján mindenki lógatja az orrát a Milantól a BL-ben elszenvedett 2-0-s vereség miatt, van olyan statisztika, ami azt mutatja, hogy a viszavágót nem kell letargikus hangulatban várniuk Lionel Messiéknek.

A Barcelona minden sorozatot egybevetve 18 hazai meccset játszott ebben az idényben, és ezeken összesen 58 gólt szerzett, ami 3,22-es átlagnak felel meg, ez akár jó jel is lehet, mert a kétgóos milánói vereség után három gólt kéne lőni a Barcának, ha nem akar hosszabbítást.

Mindössze egyetlen olyan találkozó volt a szezonban, amikor a Barcelona nem lőtt gólt hazai pályán, ez a Benfica elleni utolsó, már tét nélküli BL-csoportmeccs volt (0-0).

Forrás: AFP/Olivier Morin
Messi az első meccsen csak szenvedett Ambrosini és Méxes között

A hazai meccseken összesen 17 gólt kapott a Barca, ami azt jelenti, hogy meccsenként nagyjából egyet, és négy alkalommal sikerült csak hibátlanul zárnia a védelemnek, ami óvatosságra intheti a csapatot, hiszen ha a Milan betalál a Nou Campban, akkor négyet kell rúgni a katalánoknak.

Az eddigi 18 meccsből hétszer értek el olyan eredmény Xaviék, ami most a továbbjutást jelentené, bár nehéz elképzelni, hogy a Milan beleszaladna egy olyan 5-0-s verésbe, mint a Córdoba, vagy egy olyan 5-1-es pofonba, mint a Real Sociedad, az Ahtletic Bilbao vagy az Osasuna. A maradék 11 eredmény körül egy olyan van, amely hosszabbítást érne, a Granadát ugyanis 2-0-ra verte a Barca, a többi kiesést jelentene.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!