A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Bár még ötöt kell aludni a Barcelona-Milan BL-nyolcaddöntő visszavágójáig, mindkét oldal gyűjti azokat a statisztikákat, amely a továbbjutásuk mellett szól. A Barcát óvatossá teheti a tény, hogy a Milan szinte mindig lő gólt vendégként, igaz, általában kap is.

Nehéz eldönteni, hogy a Milan kétgólos előnye sok, kevés, vagy épp ledolgozható, mindenesetre az olaszoknak önbizalmat adhat az a tény, hogy az idényben összesen tizenhét meccset játszottak idegenben, és csak kétszer fordult elő, hogy nem szereztek gólt.

A BL-ben a Málaga (1-0), a Serie A-ban a Sampdoria tudta lenullázni a Milant (0-0), amely a szörnyű rajt után szép lassan magához tért, és immáron a BL-t érő harmadik helyet foglalja el a bajnokságban.

A Barcának elsősorban Stephan El Shaarawyra kell majd figyelnie, a 20 éves csatár a Milan által idegenben szerzett harminc gólnak majdnem a felét egyedül vállalta, tizennégyszer volt eredményes vendégként, míg a San Siróban csak ötször.

Ami szintén a Milan malmára hajthatja a vízet, hogy a Barca 1962 óta nem látott sorozatot produkált azzal, hogy elmúlt tizenhárom meccsén mindig kapott legalább egy gólt. Igaz, a Milan védelme sem képes mindig olyan bravúrra, mint a nyolcaddöntő első meccsén, amikor sikerült elhallgattatnia Messiéket, idegenben eddig csak az Atalanta és a Sampdoria ellen zárt a csapat kapott gól nélkül.

Viszont annyira nem is rossz a piros-feketék hátsó sora, mert csak 2013-ban eddig csak a Juventus tudott egynél többször betalálni, a hosszabbításba torkolló kupanegyeddöntőn, amely 2-1-es torinói sikerrel zárult.

Tippelni tehát nehéz a keddi visszavágóra, ami valószínűnek tűnik, hogy nem egy eseménytelen 0-0 lesz a vége.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!