A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Barcelona-közeli spanyol újság, a Sport azt tippeli, hogy Massimilliano Allegri, a Milan edzője igencsak megerősített középpályával küldi majd pályára csapatát a Nou Campban esedékes BL-visszavágón, amelyet kétgólos előnyből várnak az olaszok.

A Sport azt vette számításba, hogy a Genoa ellen lerúgott Giampaolo Pazzini sérülése és Mario Balotelli korábbi BL-szereplése miatt nem maradt klasszikus középcsatárja a Milannak, így Allegri elképzelhető, hogy csak egy csatárt vezényel előre, aki a kellően gyors és labdabiztos Stephan El Shaarawy lehetne.

Mögötte pedig öt középpályás, Kevin-Prince Boateng, Antonio Nocerino, Massimo Ambrosini, Sulley Muntari és Riccardo Montolivo igyekezne megakasztani a Barca tiki-takaját. Ötük közül hárman, Boateng, Nocerino és Ambrosini pihentek a Genoa elleni hétvégi bajnokin, és bár az öt középpályás elsőre masszívnak hangzik, Boateng egy sorral feljebb is képes jó tejesítményre, ahogy azt az első meccsen is bizonyította.

Milánóban Allegri három csatárral küldte fel a csapatát, akkor Pazzini volt a center, a két szélén pedig El Shaarawy és Boateng kísérte, és ez a taktika bejött a Milannak, amely rájött, hogy nem szabad a középpályán passzolgatnia, kfizetődőbb, ha előrevágja a labdát, hogy azzal futásra kényszerítse a Barca védőit.

Az olasz oldalak szerint nem fog bunkert vonni a középppályára a Milan, hanem Allegri ismét három csatárral áll fel, jelezve, hogy nem akarja feladni a gólszerzés lehetőséget, hiszen amennyiben a Milan betalál, a Barcának négyet kell lőnie. Nehéz tehát jósolni, ami biztosnak látszik, hogy Abbiati, Abate, Zapata, Montolivo, Ambrosini és El Shaarawy ott lesz a kezdőben a Kassai Viktor által vezetett meccsen.

A Barcelonában sokáig az volt a kérdés, hogy Xavi játszhat-e, de egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a világ- és Európa-bajnok középpályás vállalja a játékot kedd este. Xavi szerint kulcskérdés lesz, hogy tud-e gyors gólt szerezni csapata, amely az idény eddigi negyvennégy tétmeccséből huszonegyszer betalált az első félórában, igaz, tizenegyszer az ellenfél is eredményes volt ebben az időszakban. A Barcelona idénybeli 121 góljából 51-et Messi ért el, akit az első meccsen elég jól kikapcsolt a Milan, de ebből az adatból is látszik, hogy a csapat hatékonysága nagyban függ a négyszeres aranylabdástól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!