A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Honduras egy jamaicai döntetlennel kiharcolta, hogy ott legyen a brazíliai focivébén, Mexikó viszont hatalmas mázlival és amerikai segítséggel játszhat pótselejtezőt.

Mexikónak mindenképpen győznie kellett volna, hogy saját kezében legyen a sorsa, ehhez képest 2-1-es vereséget szenvedett Costa Ricában, és izgulhatott, mi lesz a Panama-USA meccs eredménye.

"Azt hittük, kiestünk" - vallotta be utólag a mexikói csatár, Oribe Peralta, Panama ugyanis egészen a 92. percig vezetett a vébére már korábban kijutott, így legjobb játékosait pihentető amerikaiak ellen. A 92. percben azonban Zusi fejesével egyenlítettek az amerikaiak, és bár már ez is elég lett volna Mexikónak, egy perccel később Johansson lövése is beakadt, így Panama gyászol, Mexikó pedig fellélegezhet.

Utoljára 1990-ben hiányzott a vébéről a mexikói csapat, és ahhoz, hogy ez a sorozat ne törjön meg, az Új-Zéland elleni pótselejtezőn kell valamit felmutatnia a tíz selejtezőjén mindössze hét gólt szerző és két győzelmet arató csapatnak.

Hondurasnak már nincsenek ilyen gondjai, a jamaicai döntetlen azt jelenti, hogy 1982 és 2010 után ismét ott lesz a csapat a vébén.

Észak- és közép-amerikai vb-selejtezők:
Costa Rica - Mexikó 2-1 (1-1)
gól: Ruiz (25.), Saborio (64.), illetve Peralta (29.)

Jamaica - Honduras 2-2 (1-2)
gól: Claros (3., öngól), Austin (59., 11-esből), illetve Costly (2.), M. Figueroa (33.)

Panama - Egyesült Államok 2-3 (1-0)
gól: G. Torres (18.), Tejada (83.), illetve Orozco (64.), Zusi (92.), Johansson (93.)

A végeredmény: 1. (és vb-résztvevő) Egyesült Államok 22 pont, 2. (és vb-résztvevő) Costa Rica 18, 3. (és vb-résztvevő) Honduras 15, 4. (pótselejtezőt játszik) Mexikó 11, 5. Panama 8, 6. Jamaica 5

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!