A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem falat építeni megy a Juventus Berlinbe

550701107
Real Madrid's Brazilian defender Marcelo (L) watches Juventus' Spanish forward Alvaro Morata (R) celebrate after scoring during the UEFA Champions League semifinal second leg football match Real Madrid FC vs Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 13, 2015. AFP PHOTO / DANI POZO
Vágólapra másolva!
A Juventus 2003 óta először szerepelhet a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében, legutóbbi sikerét pedig 19 éve aratta, így nem csoda, hogy az olasz sajtó eufórikus hangulatban ünnepelte a Real Madrid elleni, szerda esti továbbjutást. Spanyolországban ezzel szemben nagy a csalódottság.

"Kivételes hőstett! A Real kiesett, mi pedig utazunk Berlinbe. Megcsináltuk! A Juve repül Berlinbe a remény és a büszkeség hullámain" - írta online kiadásában a Tuttosport.

A Gazzetta dello Sport is diadalittasan ünnepelte az olaszokat: "Álomszerű Juve: itt a döntő! Morata kiejtette az ő Realját. Az olasz bajnok június 6-án, Berlinben kihívja a Barcelonát. Fel a fináléra és talán még tovább is! Fel Berlinre, de nem azért, hogy ott falat építsünk és csak védekezzünk!"

Morata (jobbra) nem ünnepelte a gólját Forrás: AFP/Dani Pozo

Spanyolországban ezzel szemben óriási csalódottság kíséri a címvédő kiesését. A középpontban Alvaro Morata áll, aki tavaly szerződött a Realtól a Juventushoz, s a párharc mindkét meccsén gólt szerzett.

Moratazo

"Moratazo" - írta címében a Marca című sportlap a "Maracanazo" szójátékra utalva, amellyel a brazilok a mai napig illetik az 1950-es, Uruguay elleni világbajnoki fiaskót, amelyet otthonukban, a Maracana Stadionban szenvedtek el.

"Egy madridi akadályozta meg a döntők döntőjét" - fogalmazott az újság, az FC Barcelona elleni, kútba esett "El Clasicó"-ra utalva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!