Vágólapra másolva!
A Portugál Labdarúgó Szövetség elnöke szerint elképzelhető, hogy Cristiano Ronaldo szerepeljen jövő nyáron a riói olimpián.

A portugál U21-es csapat Eb-döntőt játszik kedd este a svédek ellen, de az már az elődöntőbe jutással eldőlt, hogy a jövő évi olimpiára is megváltották a jegyüket. Az olimpián az 1993. január 1-e után születettek léphetnek pályára, de csapatonként három túlkoros is nevezhető, így a most 30 éves Ronaldo is ott lehet Brazíliában, legalábbis Fernando Gomes, a Portugál Labdarúgó szövetség elnöke szerint ő az egyik jelölt.

Az olimpiai focitornát jövőre augusztus 3. és 20. között rendezik, de futballban nem ez lesz az év főeseménye, hanem a franciaországi Európa-bajnokság, amelyet június 10. és július 10. között bonyolítanak. A portugál felnőttválogatott jelenleg vezeti csoportját, és nem kérdés, hogy ha kijut az Eb-re, akkor Ronaldo számára is az lesz a prioritás.

És mit szólna az egészhez a Real?

A háromszoros aranylabdás 2004-ben már szerepelt az olimpián, de akkor a portugálok nem tudtak továbbjutni a csoportkörből, amelyben Irak, Marokkó és Costa Rica volt a három ellenfelük.

Ronaldónak nem lehernek jó emlékei a 2004-es olimpiáról Forrás: AFP

Az olimpiához várhatóan a Real Madridnak is lenne pár szava, a klub ugyanis nem biztos, hogy beleegyezne abba, hogy legfontosabb játékosa dupla sérülésveszélynek tegye ki magát, és úgy induljon neki az új idénynek, hogy közben alig pihent.

Mindent egy helyen az Eb-ről