Vágólapra másolva!
2004. október 16-án Frank Rijkaard, a Barcelona akkori edzője úgy döntött, az Espanyol elleni városi rangadó utolsó hét percére lehozza a pályáról Decót, és beküldi a 17 éves Lionel Messit.

Akkor még csak a Barcelona korosztályos csapatait igazán jól ismerők sejthették, micsoda tudással rendelkezik ez a 17 éves argentin srác, aki a Barca történetének legfiatalabb játékosaként debütált az első csapatban - később ezt a rekordját Bojan Krkic megdöntötte.

Az azóta eltelt időszakban a Barcelona játékosaként Messi mindent megnyert egyéni és csapat szinten, elég csak a hét bajnoki címet, a három Király-kupát, a négy BL-sikert, a két klubvébét, a három európai Aranycipőt és a négy Aranylabdát említeni.

Messi elmondhatja magáról, hogy ő a Barcelona történetének legjobb góllövője (467), ő szerezte egy naptári évben (91) és egy szezonon belül (73) a legtöbb gólt, ő a spanyol bajnokság, valamint az El Clásicók és az Espanyol elleni derbik leggólerősebb játékosa. Az alábbi képen viszont egy dolog nem stimmel, a BL-ben ugyanis Cristiano Ronaldo jelenleg öt góllal megelőzi (82-77).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!