A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Luis Enrique edző vállalja a felelősséget a Barcelona vereségéért: a katalán óriás az újonc Alavéstől kapott ki a bajnokságban hazai pályán.

"Törékeny volt a védelmünk, és ezen javítanunk kell - jelentette ki Luis Enrique, a Barca edzője, miután a csapat 2-1-re kikapott a Camp Nouban az újnoc Alavéstől. - Ez a csapatrész az elmúlt években az egyik erősségünk volt, most viszont más gondunk is akadt: pontatlanul és akadozva játszottunk. A vendégek második gólja - aminél szintén hibáztunk - mélyütés volt a számunkra, mert nyomatékosította a sebezhetőségünket."

Luis Enrique későn küldte csatába Messit Forrás: AFP

Bár a Barca a második félidő legelején egyenlített, az Alavés újra vezetést szerzett egy kontra végén, majd több ígéretes ellentámadást is vezetett, miközben a katalánokból hiányzott az átütőerő. "Ismét tudatosult bennünk, mennyire kemény a verseny ebben a ligában."

Enrique több kulcsjátékosát pihentette, köztük a válogatott meccseken érdekelt Gerard Pique, Jordi Alba, Sergi Roberto hármast, ráadásul három világsztárját, Lionel Messit, Andrés Iniestát és Luis Suárezt csak a hatvanadik perc után cserélte be.

"Ezért vállalom a felelősséget, és elfogadom a kritikákat - jelentette ki. - Minden rossz az én hibám, de utólag könnyű bírálni. Nem 11, hanem 22 játékossal vágtunk neki a szezonnak."

A Real Madrid közben nem hibázott, így három forduló után egyetlen százszázalékos csapatként vezeti a bajnokságot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!