A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kár volt a könyvében keménykednie az Inter csapatkapitányának

Mauro Icardi Inter
Inter Milan's forward from Argentina Mauro Icardi reacts after Cagliari's forward of Italy Federico Melchiorri (not pictured) scored a goal during the Italian Serie A football match Inter Milan vs Cagliari at "San Siro" Stadium in Milan on October 16, 2016. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Mauro Icardi szépen beletenyerelt. Az Inter 23 éves csatára közellenség lett a szurkolók szemében, miután a nemrég megjelent önéletrajzi könyvében kemény dolgokat írt le.

2015 februárjában az Inter 3-1-re kikapott a Sassuolo otthonában, és a meccs után Icardi, valamint a kolumbiai középpályás, Fredy Guarín szóváltásba keveredett a szurkolókkal.

Icardi a könyvében azt írta, odadobta a mezét egy kisgyereknek, mire az egyik ultra kivette azt a gyerek kezéből, és visszadobta mérgesen a focistának. Icardinál erre elszakadt a cérna, és káromkodva kiosztotta a drukkert, az eset után viszont

az öltözőben hősként ünnepelték a többiek,

mert korábban senki nem mert szembeszállni az ultrákkal.

Lehet, hogy a Cagliari ellen viselte utoljára a csapatkapitányi karszalagot Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Nem akarják őt csapatkapitányként látni

Icardi a könyvében írt az eset után benne kavargó érzésekről is. „Kész vagyok egyenként szembe nézni velük. Hányan lehetnek? Ötvenen? Százan? Kétszázan?

Jobb, ha tudják, hozok száz bűnözőt Argentínából, akik elkapják, és kinyírják őket”.

Az Inter-ultráknak már az is sok volt, hogy szerintük Icardi teljesen fals dolgokat írt le a sassuolói balhéról, de a fenyegetés volt az utolsó csepp a pohárban.

„Nálunk leírtad magad. Azt akarjuk, hogy vedd le a csapatkapitányi karszalagot, te bohóc” – írták a szurkolók a közleményükben.

Zanetti sem hagyta szó nélkül

Icardi próbálta menteni a menthetőt, ő is kiadott egy közleményt, és azzal védekezett, csak azt próbálta visszaadni a leírt dolgokkal, hogy mennyire elvesztette a hidegvérét az adott szituációban. Azt is kiemelte, nem akarta megbántani az ultrákat, mert a csapatnak és neki is szüksége van a szurkolók szeretetére és biztatására.

A drukkereket azonban nem hatotta meg a magyarázkodás, és a Cagliari elleni vasárnapi meccsen ez a transzparens fogadta Icardit: „Egy gyereket használtál fel, hogy arcul köphess minket. Nem vagy ember, nem vagy kapitány, csak egy gyáva szardarab vagy”.

Egy másik üzenet vasárnapról: 100 gól és 100 trófea sem változtat azon, hogy szar ember vagy Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A csatár az első félidő közepén kiharcolt egy büntetőt,

amit aztán kihagyott, és bár az Inter 1-0-ra még vezetett, végül 2-1-re kikapott.

A meccs után a klub korábbi legendás játékosa, a jelenleg alelnökként dolgozó Javier Zanetti azt mondta, nem elfogadható, hogy valaki úgy viselkedjen, ahogy Icardi tette, és nem zárta ki, hogy elveszik tőle a csapatkapitányi karszalagot.

Lehet békülés, ha kiveszi a könyvből az ominózus részt

Az ultrák viszont nem nyugodtak meg, most Icardi házánál tettek ki egy újabb molinót, amin az szerepel, hogy „Itt vagyunk, szóljál, ha megjöttek a barátaid Argentínából”. A drukkerek egyébként békét ajánlottak Icardinak, de azt szabták meg feltételként, hogy adja ki újra a könyvét az őket becsmérlő rész nélkül.

Az Inter csak a 11. helyen áll a bajnokságban, és Icardi hat bajnoki gólja nélkül még rosszabb lenne a helyzet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!