Otthon megrendíthetetlen a Hertha

Salomon Kalou, hertha, foci
Hertha Berlin's Ivorian striker Salomon Kalou scores during the German first division Bundesliga football match between Hertha BSC Berlin and Borussia Moenchengladbach in Berlin on November 4, 2016. / AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
Folytatta szenzációs hazai teljesítményét a Hertha BSC labdarúgócsapata, a berliniek idén az ötödik bajnokijukat is megnyerték az Olimpiai-stadionban, ezúttal a Mönchengladbachot verték 3-0-ra.

A Freiburg, a Schalke, a Hamburg és a Köln elleni sikert követően után ötödik hazai mérkőzését is megnyerte a Hertha labdarúgócsapata, Dárdai Pál tanítványai a Bundesliga 10. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a Mönchengladbach ellen győztek könnyedén.

A meccs már az első félidőben eldőlt, a 18. percben Weiser jobb oldali beadását Kalou szép mozdulattal, erőteljesen fejelte a kapu bal sarkába (1-0).

A 33. percben az elefántcsontparti csatár volt ismét jó helyen, de ehhez kellett a vendégvédelem szerencsétlenkedése is: Elvedi mellbe rúgta Vestergaardot, a labda pont Kalou elé pattant, aki közelről elpöckölte azt Sommer kapus mellett (2-0).

Hogy a Gladbachnak minden reménye elszálljon, arról Kramer gondoskodott, aki a 8. percben begyűjtött sárgáját a 39. percben megduplázta, a Lustenberger elleni bodicsek így egy pirosat ért.

Salomon Kalou triplázott Berlinben Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A szünet után meglepetésre az emberhátrányban játszó vendégek támadtak veszélyesebben, de Vestergaard, majd Stindl ziccerénél is bravúrral védett Jarstein kapus.

A 3-0-s végeredményt ki más, mint Kalou állította be a 84. percben, a Hertha ezzel ideiglenesen ismét visszakapaszkodott a dobogó harmadik fokára.

Eredmény, Bundesliga, 10. forduló:
Hertha – Mönchengladbach 3-0 (2-0)
gól: Kalou (18., 33., 84.)
piros lap: Kramer (39., Mönchengladbach).

Mindent egy helyen az Eb-ről