Vágólapra másolva!
A Magyar Antidopping Csoport hivatalosan értesítette a Magyar Jégkorong Szövetséget, hogy az egyik válogatott játékos szervezetében tiltott szert találtak.

Az MJSZ honlapján olvasható szerdai közlemény kiemeli, hogy a szervezet szabályzata - összhangban a nemzetközi szövetségével - pontosan meghatározza az ilyenkor szokásos eljárás menetét.

"Az MJSZ értesítette a játékos egyesületét és a megfelelő szervezeteket arról, hogy a vizsgálat ideje alatt

A Magyar Antidopping Csoport rendelkezett a doppingbizottság összehívásáról és a doppingfegyelmi eljárás megindításáról. A MACS tájékoztatása szerint

- áll a közleményben.

Az MJSZ hozzáteszi: ha az eljárás olyan szakaszába ér, amikor részletekkel is szolgálhatnak, azonnal tájékoztatni fogják a közvéleményt. Egyelőre viszont nem tudni, melyik játékosról van szó.

A hírt megelőző órákban a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata egy közleményt adott ki, amelyben az olvasható, hogy Sofron István szerdán nem állt Benoit Laporte vezetőedző rendelkezésére, mert a játékos oldalán a mérkőzésen történő részvételhez szükséges alapvető feltételek maradéktalanul nem teljesültek. Ezenfelül nem szolgált több információval a klub.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!