Guardioláékon átszaladt a Monaco, a Leverkusen szépen halt meg

fbl Horizontal
Monaco's French forward Kylian Mbappe Lottin (L) celebrates with teammates after scoring a goal during the UEFA Champions League round of 16 football match between Monaco and Manchester City at the Stade Louis II in Monaco on March 15, 2017. / AFP PHOTO / Pascal GUYOT
Vágólapra másolva!
Az AS Monaco ledolgozta kétgólos hátrányát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Manchester City ellen, a Bayer Leverkusennek ugyanez nem sikerült az Atlético Madrid otthonában. A ManCity kiesésével a Leicester City maradt az egyetlen angol csapat a Bajnokok Ligájában.

Teljessé vált a Bajnokok Ligája-negyeddöntő mezőnye szerdán, miután az utolsó két visszavágót is megrendezték a legjobb 16 között. A Monaco és az Atlético Madrid csatlakozott a Barcelona, Bayern München, Dortmund, Juventus, Leicester City, Real Madrid hatoshoz.

1Sípszó (kezd + vég)
8GólKylian Mbappe
8GólKylian Mbappe
11Sárga lapBacary Sagna
12Sárga lapBacary Sagna
29GólFabinho
29GólFabinho
45Sípszó (kezd + vég)
46Sípszó (kezd + vég)
58Sárga lapKevin De Bruyne
58Sárga lapKevin De Bruyne
59Sárga lapTiemoue Bakayoko
59Sárga lapTiemoue Bakayoko
70CsereAndrea Raggi
71GólLeroy Sane
71GólLeroy Sane
74Sárga lapRaheem Sterling
75Sárga lapRaheem Sterling
77GólTiemoue Bakayoko
77GólTiemoue Bakayoko
80CsereKylian Mbappe
84CsereGael Clichy
89Sárga lapValere Germain
90CsereValere Germain
90Sárga lapThomas Lemar
92Sárga lapThomas Lemar
93Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-4-2
4-1-4-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A Monaco-Manchester City párharc parázsnak ígérkezett, elvégre ritkán indul 5-3-ról (előny a Citynél) egy BL-visszavágó. Josep Guardiola tudta, hogy gólt, gólokat kell szereznie a hercegségben, mert a Monaco nem az az óvatoskodó fajta, a bajnokságban például 26 góllal többet lőtt eddig az agyonsztárolt PSG-nél.

Működött is a gépezet, Kylian Mbappe már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést a Monacónak. A 18 éves támadó az utolsó 11 meccsén 11 gólt lőtt. Húsz perccel később Fabinho is betalált, ezzel már a Monaco állt továbbjutásra.

Annyiban nem csoda, hogy a piros-fehérek eddig a párbajig ötből négyszer kiejtették angol ellenfelüket, egyedül a Leeds Uniteddel nem bírtak, még 1995-ben.

Fordulás után a Monaco már kevesebb kockázatot vállalt, amiben paradox módon volt némi kockázat, ugyanis kiegyenlítettebb lett a játék. És valóban, a hatvanadik perc után két nagy helyzete is volt Agüerónak, az utóbbinál bravúrral védett Subasic, majd Sané már nem hibázott (2-1), amivel ismét a City állt továbbjutásra.

De hová lett a mindent felperzselő tűz a Monaco játékából? A kérdésre hamar választ kaptunk, Bakayoko hat perccel Sané szépítése után gólt fejelt (3-1), amivel 6-6-os összesítéssel, több idegenbeli góllal a Monaco állt továbbjutásra.

A hajrában a City erőtlen támadójátéka kevés volt az újabb gólhoz, a Monaco újabb angol orrok alá tört borsot. A legjobb nyolc között az egyetlen angol csapat a Leicester City lesz.

64Sárga lapTin Jedvaj
66Sárga lapJose Gimenez
71Sárga lapJulian Baumgartlinger
89Sárga lapNicolas Gaitan
Összeállítások
4-4-2
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Madridban a Leverkusen fiatal csapata meglepően erőteljes támadásokkal indított, hogy ledolgozza a 4-2-es hátrányát. A meccs első negyedében csak bekkelt az elmúlt három évben kétszer döntőző Atleti, ám lassan kiegyenlítődött a játék, a félidő vége előtt pedig kétszer is bravúr kellett Leno kapustól, előbb Correa, majd Koke lövésénél.

Három gól 45 perc alatt - ez a küldetés várt tehát a Leverkusenre a folytatásban. Lehetetlen misszió volt ez, ahogy teltek a percek, úgy került egyre nagyobb fölénybe az Atlético. Azért próbálkozott a Bayer, a 68. percben például Oblak háromszor védett bravúrral ziccernél, a sokadik kipattanót pedig alig mellé lőtte Javier Hernandez - négy nagy helyzet néhány másodperc alatt.

Hullámzóvá vált a játék, mindkét félnek adódtak nagy helyzetei, sőt a hajrára ismét a Leverkusen került fölénybe. A lényegen azonban mit sem változtatott a fair play-díjas foci: az Atlético Madrid zsinórban nyolcadszor nyert oda-visszavágós párharcot német csapat ellen.

A negyeddöntőket pénteken sorsolják majd Nyonban, az eseményt élőben közvetíti majd az Origo.

Mindent egy helyen az Eb-ről