Vágólapra másolva!
A balszerencsésre sikerült első mérkőzést (2-4) követően Herningben várt kőkemény feladat a Ferencvárosra, hogy kiharcolja a továbbjutást a Midtjylland ellen Európa-liga-selejtező 2. fordulójának a visszavágóján. Ehhez minimum három gólra lett volna szüksége a sérülések és eltiltások miatt felforgatott összeállításban pályára lépő FTC-nek. A második mérkőzésen esélye sem volt a továbbjutásra a Fradinak, így búcsúzott a második számú európai kupasorozattól. 

Már a találkozó előtt tudni lehetett, hogy a Ferencvárosnak hatalmas bravúrra lenne szüksége ahhoz, hogy az El következő körében is érdekelt legyen. Thomas Doll dolgát ráadásul az is nehezítette, hogy számos alapemberére nem számíthatott – 13 egészséges játékosa volt a német mesternek –, így fordulhatott elő például, hogy

Gera Zoltán volt a zöld-fehér csapat egyik középhátvédje az összecsapáson.

A másik oldalon Korcsmár Zsolt nem léphetett pályára a sérülése miatt.

Ilyen előzményekkel futott neki az FTC a találkozónak, amely komolyabb lehetőségek nélkül indult, a magyar együttesnek nem sikerült gyorsan a kapuja elé szögezni a Midtjyllandot. A mérkőzés elején úgy tűnt, hogy a dánoknak nem sürgős előre menni, inkább a biztos védekezés és az idő pörgetése volt az elsődleges céljuk.

Viszont a Midtjylland a budapesti találkozóhoz hasonlóan ezúttal is veszélyes volt a pontrúgásoknál, de Tim Sparv fejese után Dibusz Dénes emberfeletti bravúrral tartotta életben a Ferencváros csekély esélyeit a továbbjutásra. Percekkel később Sparv újra nagy helyzetbe került miután a magyar kapus aláfutott a labdának, de két méterről kapu mellé fejelt.

A helyzeteket követően a Midtjylland megérezte, hogy nem feltétlenül kell az időt ölni, lehet futballozni is: előbb Paul Onuachu a kapu torkából, senkitől sem zavartatva is képes volt kihagyni a ziccert,

majd Gustav Wikheim nagy lehetősége után ismét Dibusz Dénesnek volt köszönhető, hogy maradt a gólnélküli döntetlen.

Egészen a 34. percig, amikor Wikheim már nem rontott és megszerezte a vezetést a házigazdáknak.

Csak a rend kedvéért, ekkor négy gólra lett volna szüksége már a Ferencvárosnak a továbbjutáshoz, amelyből az első játékrészben egy sem jött össze.

Ráadásul Bőle Lukács is megsérült, tovább növelve a Fradi amúgy sem elhanyagolható gondjait.

Újabb említésre méltó mozzanat pedig már nem történt az első félidőben, így egygólos hazai vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe az esős Herningben.

A Ferencváros búcsúzott az Európa-ligától. A kép illusztráció. Forrás: Polyák Attila/Origo

A második félidőre inkább már csak az maradt nyitott kérdésként, hogy a Fradi kettős vereséggel búcsúzik az Európa-ligától, vagy sikerül legalább egyenlíteni, netán legalább a visszavágót megfordítani.

A játékrész eleje teljesen eseménytelenül telt. A dánoknak már végképp nem volt sürgős, a Fradin meg látszott, hogy lélekben teljesen feladta az összecsapást. Ennek eredményeképpen mezőnyjáték folyt a pályán, az volt az ember érzése, hogy mindkét csapat már a hármas sípszót várja, miközben még fél óra hátra volt a párharcból, bár az akaratot nem lehetett elvitatni a magyar játékosoktól.

Ennek meg is lett az eredménye, Rui Pedro révén legalább az egyenlítés összejött a 64. percben.

A bekapott gól azonban nem zavarta meg a dánokat, és még mielőtt vérszemet kapott volna az FTC, hogy esetleg még lehet némi esélye,

hét perccel a magyar találatot követően Rasmus Nissen fejese újra hazai vezetést eredményezett. És ha ez még nem lett volna elég, Alexander Sörloth egy az egyben vezethette a labdát az egyébként jól védő Dibuszra és nem hibázott.

A Ferencváros így kettős vereséggel búcsúzott a Midtjylland ellen és már csak a hazai pontvadászatban bizonyíthat.

1Sípszó (kezd + vég)
4Sárga lapKornel Csernik
4Sárga lapKornel Csernik
13Sárga lapAmadou Moutari
13Sárga lapAmadou Moutari
30Sárga lapPaul Onuachu
31Sárga lapPaul Onuachu
34GólGustav Wikheim
34GólGustav Wikheim
38Sárga lapTamás Priskin
38Sárga lapTamás Priskin
40Sárga lapJanus Drachmann
40Sárga lapJanus Drachmann
43CsereLukács Bőle
46Sípszó (kezd + vég)
46CserePaul Onuachu
56Sípszó (kezd + vég)
63CsereGustav Wikheim
64GólRui Pedro
64GólRui Pedro
65Sárga lapMarc Dal Hende
65Sárga lapMarc Dal Hende
71GólRasmus Kristensen
71GólRasmus Kristensen
72Sárga lapAlexander Soerloth
72Sárga lapAlexander Soerloth
78CsereJanus Drachmann
81GólAlexander Soerloth
81GólAlexander Soerloth
87CsereTamás Priskin
93Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-3-3
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről