Főszerepben Danilo: talpalás, panenkás büntető és Honvéd-siker - videó

Danilo, Kinyik Ákos, Budapest Honvéd, Debreceni VSC
A kispesti Danilo Cirino (b3) és Filip Holender (b), valamint a debreceni Kinyik Ákos a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Debreceni VSC mérkőzésen a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban
Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 6. fordulójának első szombati mérkőzésén a Budapest Honvéd 3-0-ra nyert a Debrecen ellen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Az összecsapás első félidejében Danilo volt minden szempontból a főszereplő, majd a második játékrész úgy nézett ki, hogy a vendég együttesé lesz, de végül Danilo műesése és panenkás büntetője, illetve a korábbi liverpooli támadó, David N'Gog bemutatkozása és gólja jelentette a legfontosabb eseményeket. 

A hatodik fordulót a tabellán második Budapest Honvéd és a Debrecen mérkőzése nyitotta meg, amely már csak azért is fontos volt mindkét csapat számára, mert az előző körben nem sikerült győztesen elhagyni a pályát egyik együttesnek sem. (A Honvéd a Viditől kapott ki 3-0-ra, míg a DVSC az MTK ellen játszott hatgólos döntetlen.)

A meccset a fővárosi együttes kezdte jobban, igaz már a 3. percben emberhátrányba kerülhetett volna, de

Danilo Erik Cikos elleni szabálytalanságáért csak sárga lapot adott Bognár Tamás játékvezető.

Az eset kísértetiesen hasonlított. Huszti Szabolcs esetéhez, a MOL Vidi játékosát hasonló megmozdulásért kiállította az olasz Gianluca Rocchi az AEK elleni BL-playoff mérkőzésen.

Ami a helyzeteket illeti, Dino Skvorc, Djordje Kamber és Gazdag Dániel sem tudott élni a lehetőségével az első tizenöt percben, utóbbi öt méterről leadott lövésénél Nagy Sándor védett nagyot. A kispestiek nyomása a 22. percben már góllá érett, bár

Danilo első próbálkozását még védte Nagy, a kipattanót három méterről már nem hibázta el a támadó a nézelődő Kinyik Ákos mellől.

A folytatásban is a Honvéd akarata érvényesült, a kapott gól után sem tudott ritmust váltani a Debrecen. Azonban a hazai csapat sem tudott élni a lehetőségeivel – a legnagyobb eseményt az jelentette, hogy a hajrában Ferenczi János elesett a labdában –, így egygólos kispesti előnnyel vonultak az együttesek a szünetre.

A kispesti Danilo Cirino (b3) és Filip Holender (b), valamint a debreceni Kinyik Ákos a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Debreceni VSC mérkőzésen a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A második félidő elején gyorsan egyenlíthetett volna a Debrecen, de Könyves Norbert közeli lövésébe az utolsó pillanatban Skvorc bevetődve bele tudott lépni, így a labda nem a kapuba, hanem csak szögletre pattant.

Az 57. percben pedig még közelebb került az egyenlítéshez a Loki, de Cikos beadása után

Ferenczi 11 méterről a kapufát találta el,

majd a kipattanót Albion Avdijaj négy méterről senkitől sem zavartatva kapu mellé rúgta.

A kispesti Gazdag Dániel (j2), valamint a debreceni Ferenczi János (b), Szatmári Csaba (b2) és Kinyik Ákos (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Debreceni VSC mérkőzésen a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A nyugalmasabb időszak után Varga Kevin lövése lepte meg kis híján Gróf Dávidot távoli löbóvéssel, de a labda centikkel elsuhant a jobb kapufa mellett. A Honvéd inkább már csak az eredmény megtartására törekedett, ám a kontráiban ott volt a veszély. Ám a legnagyobb lehetőség mégis egy szöglet után adódott a Honvéd előtt, de Danilo csúsztatása után Nagy bravúrral védett.

A 79. percben pedig védleg eldőlt a meccs: Danilo hihetetlen műeséssel összehozott egy tizenegyest Nagy mellett, amelyet saját maga értékesített panenkás lövéssel.

Egy perccel később pedig újabb események örülhettek a kispesti szurkolók, ugyanis bemutatkozott a korábi liverpooli támadó, David N'Gog. A francia csatár pedig ha már beállt, nem tétlenkedett,

szinte az első labdaérintéséből bevette a DVSC kapuját.

A csatár 2009 novemberében győztes gólt szerzett a Debrecen-Liverpool (0-1) Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban.

A hátralévő időt pedig már labdázgatással töltötte a Honvéd, amely bizonyította, hogy a Vidi elleni vereség csak kisiklás volt, Supka Attila csapata így az ötödik sikerét könyvelhette el a bajnokságban, míg a Debrecen az első vereségét.

„Elégedett vagyok a meccsel és a saját játékommal is. Köszönöm a lehetőséget az edzőmnek, nagyon fontos, hogy

– mondta a lefújást követően N'Gog.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista

4Sárga lapDanilo
18Sárga lapAlbion Avdijaj
22GólDanilo
39Sárga lapKevin Varga
48Sárga lapNorbert Könyves
50Sárga lapJános Ferenczi
69Sárga lapBotond Baráth
87GólDavid Ngog
Összeállítások
3-5-2
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről