Dortmundi győzelem a Bundesliga rangadóján

Borussia Dortmund - Borussia Moenchengladbach Sports soccer Bundesliga Goal celebration jubilate JOY GESTURES
21 December 2018, North Rhine-Westphalia, Dortmund: Soccer: Bundesliga, Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach, 17th matchday at Signal Iduna Park. Dortmund goal scorer Jadon Sancho celebrates his goal to 1-0. Photo: Friso Gentsch/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund 2-1-re legyőzte a Mönchengladbachot a Bundesliga 17. fordulójának rangadóján, ezzel tovább növelte előnyét a táblázat élén.

A Dortmund fölénye a 42. percben érett góllá, amikor a 18 éves Jadon Sancho éles szögből a kapuba talált. Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, mert még az első félidő vége előtt Christoph Kramer egyenlített.

Az angol Jadon Sancho szerzett vezetést a Dortmundnak Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Friso Gentsch

A szünet után a Dortmund fokozta a nyomást, és az 54. percben Marco Reus góljával ismét átvette a vezetést. Reus később a kapufát is eltalálta szabadrúgásból, de az eredmény már nem változott, maradt a 2-1.

Győzelmével a Dortmund kilenc pontra leszakította riválisát. A jelenleg harmadik helyen álló Bayern München szombaton az Eintracht Frankfurt vendége lesz.

A meccs összefoglalóját itt nézheti meg.

42GólJadon Sancho
45GólChristoph Kramer
54GólMarco Reus
86Sárga lapMichael Cuisance
Összeállítások
4-2-3-1
4-1-2-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről