Kádár és Szoboszlai csapata is hármat kapott az Európa-ligában

fbl Horizontal FOOTBALL
Pedro és Willian, a Chelsea két gólszerzője
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén Szoboszlai Dominik és Kádár Tamás csapata is simán kikapott, nyert a Chelsea, a Napoli és a Valencia is. 

A kora esti öt meccs után a későbbi idősávba kerültek a magyar érdekeltségű meccsek az Európa-ligában, de Kádár Tamás és Szoboszlai Dominik sem lehetett felhőtlenül boldog. Mindkét játékos a kispadon ült végig, miközben csapatuk 3-0-ra kikapott. Kádár csapata, a Dinamo Kijev a Chelsea otthonában, a Szoboszlait foglalkoztató Salzburg pedig Nápolyban.

A Chelsea őrzi remek európai formáját, a londoniak a MOL Vidi FC elleni, tétnélküli csoportmeccsen kívül az összes találkozójukat megnyerték. A Dinamo Kijev ellen nem kezdett Higuaín és Hazard sem, de ott volt a pályán Pedro, aki Giroud-val kényszerítőzött a 18. percben. A francia világbajnok sarokkal, kötényt adva szolgálta ki Pedrót, aki szintén Boyko kapus lábai között talált a kapuba. Giroud hat gólja mellett első gólpasszát szerezte a sorozatban.

Pedro és Willian, a Chelsea két gólszerzője, a vége pedig három lett Forrás: AFP/Glyn Kirk

A második félidőben Willian lőtt még egy gólt egy tökéletes szabadrúgás után, ez volt a brazil 11. szabadrúgásgólja, mióta a Chelsea-ben focizik.

A 90. percben még Callum Hudson-Odoi is betalált egy kontra végén, kényelmes, háromgólos előny tudatában utazhat Maurizio Sarri csapata a visszavágóra.

A Salzburg Szoboszlaival a kispadon szaladt bele egy kisebb pofonba Nápolyban. Carlo Ancelotti csapata már 18 perc után 2-0-ra vezetett, majd a második félidőben még Onguene bólintott a saját kapujába, 0-3-ról olasz csapat ellen nem lesz egyszerű dolga a visszavágón a Salzburgnak.

A Valencia is gyorsan vezetést szerzett, Rodrigo duplázott az orosz Krasznodar ellen 18 perc alatt, de az oroszok szépítettek, ez a párharc így nem lefutott még.

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

eredmények:
Chelsea (angol)–Dinamo Kijev (ukrán) 3–0 (Pedro 17., Willian 65., Hudson-Odoi 90.)
Napoli (olasz)–Salzburg (osztrák) 3–0 (Milik 10., Fabián Ruíz 18., Onguéné 58. – öngól)
Valencia (spanyol)–FK Krasznodar (orosz) 2–1 (Rodrigo 12., 24., ill. Claesson 63.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!