Vágólapra másolva!
A listavezető Barcelona 4-1-es győzelmet aratott a Deportivo Alavés ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A mérkőzés előtt a klub köszöntötte a tíz évvel ezelőtt, 2009-ben hat trófeát begyűjtött csapatának tagjait.

A szombat délutáni mérkőzés előtt a katalán klub köszöntötte néhány játékosát, akik tagjai voltak annak a csapatnak, amelyik 2009-ben spanyol bajnokságot, kupát, BL-t, szuperkupát, európai szuperkupát és klub-vb-t nyert. A már visszavonult játékosok közül Puyol, Pinto és Abidal, a még aktívak közül Messi, Piqué és Busquets is benne volt abban a korszakos csapatban.

Szintén a találkozó előtt Puyol adta át a spanyol bajnokságban november legjobbjának járó díjat Messinek.

A várakozásoknak megfelelően jól kezdett a Barcelona, és a 14. percben Antoine Griezmann góljával korán vezetést szerzett.

Az első félidőben egykapuzott a hazai csapat, és közvetlenül a szünet előtt Arturo Vidal egy erős, és pontos lövéssel 2-0-ra módosította az állást.

A második játékrész elején megérkezett a mérkőzésbe az Alavés is. Az 56. percben Pere Pons fejesénél Marc André ter Stegen tehetetlen volt.

A 69. percben Lionel Messi hat védő gyűrűjében varázsolt, és szerezte meg 50. gólját a 2019-es esztendőben.

Ez volt a kilencedik olyan év a most véget érő évtizedben, amikor a hatszoros aranylabdás elérte az 50 gólos álomhatárt.

A Barcelona első három góljánál egyaránt Luis Suárez adta a gólpasszt. Az uruguayi támadó szerezte a Barca negyedik gólját tizenegyesből, miután Martin Aguirregabiria kezezése után - a videobíró segítségével - a játékvezető büntetőt ítélt.

A Barcelona 4-1-re győzött, és három pontra meglépett a vasárnap este az Athletic Bilbaót fogadó Real Madrid csapatától. A szerdai El Clásicón 0-0-t játszott a madridiakkal a katalán sztárcsapat, így azonos pontszámmal kezdhette el a 18. fordulót.

14GólAntoine Griezmann
45GólArturo Vidal
56GólPere Pons
66Sárga lapAleix Vidal
67Sárga lapSamuel Umtiti
67Sárga lapMubarak Wakaso
69GólLionel Messi
74Sárga lapMartin Aguirregabiria
84Sárga lapRodrigo Ely
88Sárga lapJordi Alba
Összeállítások
4-3-3
4-5-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről