A liverpooli polgármester szerint nem kellene folytatni a Premier League-et

fbl Horizontal CHAMPIONS LEAGUE FOOTBALL
Liverpool supporters wait outside the stadium for the arrival of the players prior to the UEFA Champions league Round of 16 second leg football match between Liverpool and Atletico Madrid at Anfield in Liverpool, north west England on March 11, 2020. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Joe Anderson, Liverpool polgármestere szerint nagyon neheze kezelhető kockázatokat hordoz magában a Premier League folytatása, és ezek akkor sem kerülhetőek el, ha a mérkőzéseket semleges helyszínen rendezik meg.

Az angol élvonalbeli bajnokságot a jelenlegi tervek szerint június 8-án indítanák újra, természetesen zárt kapuk mögött, de a PL vezetősége egy olyan lehetőséget is fontolgat, hogy a Nagy-Britanniában még mindig komoly egészségügyi kihívást jelentő koronavírus-járvány miatt csak néhány előre kijelölt stadionban rendeznék meg a találkozókat.

A bajnokságot 25 pont előnnyel vezető Liverpool (nekik és másik 15 csapatnak kilenc meccsük van hátra, míg négy csapatra tíz bajnoki várna még) polgármestere, Joe Anderson amondó, a folytatás komoly aggodalomra adhat okot a városban és környékén, ahol eddig 300-nál is több, a koronavírushoz köthető haláleset történt.

Álláspontja szerint hiába lennének zárt kapusak a mérkőzések, vagy hiába vinnék azokat semleges helyszínekre, a bajnoki címre 30 éve váró Liverpool-drukkerek biztos, hogy tízezrével lepnék el az Anfieldet és környékét.

Aligha maradnának otthon, hogy a tévé előtt ünnepeljék a klub első PL-aranyérmét Forrás: AFP/Paul Ellis

"Nem sokan vannak, akik hallgatnánk ránk, hiába mondanánk, hogy maradjanak otthon, biztos, hogy rengetegen jönnének ünnepelni a stadionhoz. Ez nem járható út. De ugyanez igaz abban az esetben is, ha semleges helyszínen rendezik a meccseket. Jogosak a rendőrség fenntartásai" – mondta a városvezető.

Joe Anderson szerint az egyetlen járható út, egyben sportszerű megoldás az lenne, ha a jelenlegi állással lefújnák a bajnokságot, és Jürgen Klopp csapatát hirdetnék ki bajnoknak.

"Ez nem csak a Liverpoolról szól, hiszen már nyilvánvalóan megnyerték a bajnokságot, amit meg is érdemeltek, bajnokká kell őket nyilvánítani. Ez a döntés szól az egészségről a biztonságról és az emberi életekről. Szerintem ebben a helyzetben a foci csak másodlagos lehet" – szögezte le a polgármester.

A Liverpoolt már egyébként is érték támadások a koronavírus-járvány angliai elterjedése miatt, miután sokak szerint hiba volt megrendezni az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóját március 11-én, telt ház, kb. 55 ezer szurkoló előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!