A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hiába van meg az NB I menetrendje, edzőmeccseket még nem lehet rendezni

Mezőkövesd, Ferencváros, Tokmac Nguen
A Fradi Mezőkövesden tehet újabb lépést a bajnoki cím felé
Vágólapra másolva!
Immár – szinte – korlátozások nélkül lehet edzeni, s az újrakezdés május 23-i időpontja is ismert a magyar labdarúgásban (helyesebben csak az elődöntők előtt álló Magyar Kupában, illetve az NB I-ben). Az odáig vezető út azonban felettébb rögös, elegendő csak arra gondolni, a járvány idején roppant nehéz edzőmeccseket lekötni, ezek nélkül azonban mit sem ér a felkészülés - olvasható a Magyar Nemzet elemzésében.

A harmadik helyen álló Mezőkövesd e hét végén a Vasassal szeretett volna játszani edzőmérkőzést, ám mivel az NB II-t a Magyar Labdarúgó-szövetség befejezettnek nyilvánította, a kövesdiek hirtelen a ZTE-vel kötöttek le találkozót, méghozzá Budapestre, ám ennek megrendezése is lehetetlen. Jövő héten az MTK-val 2×60 perces meccs szerepel a kövesdiek programjában, jövő vasárnap pedig a fővárosban a Ferencváros ellen két kilencvenperces parti, természetesen két-két különböző csapattal.

Az MTK-val szerencséje van Kuttor Attila együttesének, mert a kék-fehérek nem csupán feljutottak az első osztályba, hanem még versenyben vannak a kupában is, a másik két választás pedig logikus: a Mezőkövesd már a ZTE-vel és a Fradival is háromszor találkozott a bajnokságban, így nincs egymással szemben takargatnivalójuk.

A Mezőkövesd és a Fradi összecsapna az "előszezonban" Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Elméletileg külföldi csapatok jöhetnének még szóba, de csak elméletileg, hiszen ha valaki elhagyja az országot, akkor visszatérve kéthetes karanténba kell vonulnia. Hasonló gondolatmenetet kénytelen követni a legtöbb klub – már persze ha legalább az edzőmeccsekre vonatkozó hétpecsétes titkot hajlandók kibeszélni.

A Puskás Akadémiánál például továbbra is nyilatkozatstop van érvényben, a Ferencvárosnál nem publikus, hogy a csapat kikkel és mikor játszik edzőmeccset, mondván, mindkét fél ezt kéri. A Vidinél még nincs lekötött ellenfél és időpont, miként Pakson is azt mondták, egyelőre szervezés alatt áll az edzőmeccsek ügye. Ugyanez a helyzet Újpesten is, ahol először ugyancsak az MLSZ egészségügyi elvárásainak kell megfelelni, mérkőzésre csak azután kerülhet sor.

Az edzőmeccsek leszervezésének további problémáiról a Magyar Nemzet teljes cikkében olvashat, ezen a linken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!