Többet futnak és szabálytalankodnak a zárt kapus meccseken

1. FC Nuremberg - VfL Bochum Sports soccer 2 Bundesliga Nuremberg Bochum Fcn Coronavirus Ghost game Corona Covid-19, 1 FC Nürnberg
A Nürnberg padlóra kerülhet
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó Bundesliga zárt kapus mérkőzésein több szabálytalanságot követnek el a játékosok és az atmoszféra hiánya ellenére többet is futnak egy friss felmérés adatai alapján.

A Global Soccer Network megfogalmazása szerint a futballisták agresszivitása egyértelműen nőtt a nézők nélküli meccseken, ezt támasztja alá a szabálytalanságok számának emelkedése. Ami talán még meglepőbb, hogy a koronavírus-járvány miatti leállás utáni újraindulás óta a játékosok átlagosan három kilométerrel többet futnak és sokkal többet sprintelnek.

A dortmundi védő, Mats Hummels testvére, Jonas Hummels úgy véli, különböző okok állhatnak a jobb futóteljesítmény mögött.

Nem fogják vissza magukat a csapatok Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Karmann

"Akár arra is gondolhatnak a labdarúgók, hogy mivel most öt csere engedélyezett, hamarabb véget ér számukra a mérkőzés" - mondta az egykor maga is futballozó szakember, aki jelenleg szakkommentátor.

A Global Soccer Networköt vezető Dustin Böttger szerint a zárt kapus kulissza a csapatok taktikájára is hatással van.

"Nincs hazai közönség, így a vendég együttesek nagyobb magabiztossággal léphetnek pályára és több rizikót vállalnak. A koronavírus előtti időkkel összehasonlítva többet támadnak, nagyobb nyomás alá helyezik az ellenfelet és jobb esélyeik vannak." - fogalmazott.

A nézők nélküli meccsek mintegy 40 százalékát eddig a vendégcsapatok nyerték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!