A Liverpool edzője kiborult a Manchester City felmentése miatt

fbl Horizontal PLAN GENERAL PHOTO D'ILLUSTRATION LOGO FOOTBALL PELOUSE TERRAIN DE SPORT LIEU VIDE
(FILES) In this file photo taken on October 15, 2016 A general view of the pitch before the English Premier League football match between Manchester City and Everton at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on October 15, 2016. - Manchester City will be free to play Champions League football next season after the Court of Arbitration for Sport lifted a two-season ban from European competitions imposed by UEFA on July 13, 2020. (Photo by SCOTT HEPPELL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Bírálta a Manchester Cityt felmentő hétfői CAS-döntést Jürgen Klopp, az angol bajnok FC Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) eltörölte az európai szövetség (UEFA) által a klubra kiszabott kétéves eltiltást, a 30 millió eurós pénzbüntetést pedig a harmadára csökkentette.

- fogalmazott klubja keddi sajtótájékoztatóján a német tréner. "Szerintem a pénzügyi fair play jó ötlet. Azért van, hogy megvédje a csapatokat és a versenyt" - tette hozzá az 53 éves szakember, aki a továbbiakban nem akarta kommentálni a döntést, mivel elmondása szerint nem ismeri a CAS-ítélet részleteit. Klopp ugyanakkor hangsúlyozta, hogy minden egyesületnek be kellene tartania az UEFA gazdasági szabályait.

- mondta Klopp.

A pénzügyi fair play alapja az, hogy egy klub nem költhet többet, mint amennyi a bevétele.

Az UEFA a Football Leaks szivárogtatása nyomán indított vizsgálatot a Manchester City ellen. A honlap által nyilvánosságra hozott belső levelezésből és klubdokumentumokból az derült ki, hogy az arab tulajdonú egyesületet szabálytalanul finanszírozták, és éveken keresztül megtévesztették az UEFA-t, bár mindezt a klub tagadta. Az egyesület a vizsgálat során nem működött együtt az UEFA-val, amely szerint a szabálytalanságok a 2012 és 2016 közötti időszakban történtek.

Az UEFA februárban végül két idényre kizárta a Manchester Cityt az európai kupaporondról, mellékbüntetésként pedig 30 millió eurós bírságot szabott ki a klubra.

A CAS hétfői indoklása szerint a City nem sértette meg a pénzügyi fair play szabályait, nem volt erre elegendő bizonyíték, illetve sok állítólagos jogsértés elévült az UEFA-rendeletekben előírt ötéves határidő miatt. Ugyanakkor tízmillió eurós büntetést szabott ki az egyesületre, amiért a vizsgálat során nem működött együtt az UEFA-val.

Klopp a döntéssel kapcsolatban még megjegyezte: számukra jó hír, hogy a City szerepelhet a következő szezonban a nemzetközi porondon - a Bajnokok Ligájában -, mert különben 10-12 meccsel kevesebbet játszott volna a Liverpoolnál.

- mondta mosolyogva a német edző.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!