Azért lesz megint bajnok a Juventus, mert senki más nem akar nyerni

Juventus v ACF Fiorentina - Serie A Cristiano Ronaldo (Juventus FC) Champion of Italy 2018/2018 Campione dItalia 2018/2019 Juventus FC v ACF Fiorentina Juventus FC-Fiorentina juve juventus bianconeri Fiorentina viola Allianz Stadium Torino Turin serie a i
Cristiano Ronaldo (Juventus FC) celebrates the Scudetto after the Serie A football match between Juventus FC and ACF Fiorentina at Allianz Stadium on April 20, 2018 in Turin, Italy. Juventus won 2-1 against Fiorentina and confirmed themselves as Champion of Italy for the eighth consecutive time. (Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Meglepő nyilatkozatot tett Fabio Paratici, a Juventus elnöke a torinói klub közelgő, zsinórban kilencedik bajnoki címe előtt. 

Bár még három forduló van hátra, azaz matematikailag nem tekinthető biztosnak a tabellát hat ponttal vezető Juventus újabb bajnoki címe, Fabio Paratici szerint azonban már lefutott a vetélkedés, aminek a végkimeneteléről nem csak a torinói sztárcsapat tehet.

Senki többet? Akkor sorozatban kilencedszer is a Juventus játékosai ünnepelhetnek a bajnokság végén Forrás: NurPhoto via AFP/Massimiliano Ferraro/NurPhoto/Massimiliano Ferraro

"Mi vagyunk a Juventus, el kell tudnunk viselni a ránk nehezedő nyomást. Én úgy látom, hogy minden klub elérte a maga célját. Senki nem mondta azt korábban, hogy bajnok akar lenni. Akkor majd mi leszünk azok minden évben. Ha senki nem akar nyerni, akkor majd mi nyerünk" – jelentette ki a zsinórban következő kilencedik Serie A-elsőséget megelőlegező Paratici a Sky Sports Italia csatornának nyilatkozva.

"Rendkívüli eredményeket értünk el, de korántsem olyan könnyű ám mindig győzni és győzni. Talán csak akkor értjük majd ezt meg, amikor húsz év múlva visszatekintünk ezekre az évekre."

A Bajnokok Ligájában a Lyon elleni nyolcaddöntő hazai visszavágójára (az első meccset 1-0-ra nyerték a franciák még májusban) készülő olasz klub vezérigazgatója elmondta, hogy a céljaik jövőre is hasonlóak lesznek, amihez természetesen tovább kívánják erősíteni a keretet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!