A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Csütörtök este az FC Barcelona 2-1-re kikapott az emberhátrányban játszó Osasuna csapatától a Camp Nou Stadionban, ezzel egy időben pedig a Real Madrid bebiztosította fennállása 34. bajnoki címét. A barcelonai mérkőzés lefújása után a csapatkapitány, a hatszoros aranylabdás Lionel Messi azt mondta, hogy ha továbbra is így futballoznak, akkor a Napoli elleni BL-nyolcaddöntőt sem élik túl.

„Ez a mérkőzés olyan volt, mint az egész szezonunk.

– mondta a mérkőzés után a Diario Sport kamerája előtt Lionel Messi, aki gratulált a Real Madrid bajnoki címéhez, de megjegyezte, hogy a Barcelona egész szezonban tompán futballozott, és rengeteg pontot vesztett olyan meccseken, ahol nem lett volna szabad hibáznia.

Messi akármekkora zseni, nem tudja egyedül győzelemre vezetni a Barcát Forrás: AFP/Lluis Gene

„A Romától és a Liverpooltól elszenvedett vereségek után a szurkolók türelme fogytán van, mert semmit sem tudunk nyújtani nekik. Ha így folytatjuk tovább, nagyon nehéz lesz a Bajnokok Ligájában maradandót alkotnunk.

Ha valóban szeretnénk a BL-serleget, nagyon sok dolgon változtatnunk kell, de ha így folytatjuk, a Napolitól is kikapunk.

Önkritikusnak kell lennünk, kezdve velünk, játékosokkal, de ez az egész klubra is vonatkozik" – üzent a vezetőségnek a Barcelona sztárja, aki az idei szezonban 32 meccsen 23 gólt lőtt és 21 gólpasszt adott a La Ligában.

Hogy Messinek mennyire igaza van, azt mutatja, hogy az FC Barcelona 37. forduló után csak 79 pontot szerzett a La Ligában. A bajnokság ezen szakaszában legutóbb a 2007/08-as szezonban szerzett ennél kevesebbet, akkor a katalán csapat végül a harmadik helyen végzett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!