Vágólapra másolva!
Nick De Marco angol sportjogász szerint a 33 éves Lionel Messi Barcelonával folytatott jogvitájában a FIFA Vitarendezési Kamarája hozhat végső döntést, illetve ha még jobban elfajul a dolog, akkor a nemzetközi Sportdöntőbíróság.

Az FC Barcelona kedden megerősítette, hogy a hatszoros aranylabdás Lionel Messi távozni kíván a klubtól. A klub közlése szerint a csapatkapitány hivatalos dokumentumot juttatott el távozási szándékáról az egyesülethez. A válás ugyanakkor pereskedéshez vezethet, mivel a klub szerint Messi egy záradékra hivatkozva szeretne csapatot távozni, amely lehetővé tenné számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz, csakhogy - a Barca tájékoztatása szerint - annak határideje júniusban lejárt.

– idézi a Bors a Sky Sportsnak nyilatkozó Nick De Marcót, aki viszont nem ajánlja Messinek, hogy idő előtt aláírjon egy másik csapathoz, mert ő és leendő klubja is súlyos büntetés elé nézhet.

Lionel Messi távozni akar Barcelonából Forrás: AFP/Manu Fernandez

A jogász szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Messi és a Barca peren kívül megegyezik egymással, az argentin legendáért pedig fizet egy komolyabb összeget a kivásárlója. Ez a klub továbbra is legnagyobb valószínűséggel a Manchester City lehet, amely angol sajtóértesülések szerint hajlandó lenne 100 millió eurót, valamint Gabriel Jesus, Bernardo Silva és a Barca-nevelés Eric Garcia játékjogát is bevonni az üzletbe.

Messi egyébként a Barca vasárnapi első edzésén biztosan megjelenik, hogy ezzel se kövessen el szerződésszegést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!