Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

A koronavírus miatt marad el egy El-selejtező

Zeljeznicar
SARAJEVO, BOSNIA AND HERZEGOVINA - AUGUST 31: Football players of Zeljeznicar celebrate their victory at the end of the Bosnian Premier League soccer match between Zeljeznicar and Sarajevo at the Grbavica Stadium in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina on April 31, 2019. Mustafa Ozturk / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A bosnyák Zeljeznicar több játékosa is megfertőződött a koronavírussal, ezért elhalasztották a csapat csütörtök (ma) esti Európa-liga selejtezős mérkőzését, melyen vendégként a Maccabi Haifa ellen lépett volna pályára.

A halasztásról az izraeli egészségügyi minisztérium döntött, miután kiderült, hogy az elutazás előtt a szarajevói együttes hat futballistájának tesztje pozitív lett, és bár ők mindannyian Boszniában maradtak, az érkezéskor elvégzett újabb tesztelés eredményei szerint öt másik játékos is elkapta a vírust.

A minisztérium közölte, a tesztek alapján megállapítható, hogy a Zeljeznicar keretében nagy mértékű a fertőzöttség, így a tel-avivi mérkőzés megrendezése egészségügyi kockázatot jelentene. A minisztérium arról tájékoztatta a szarajevói együttest, hogy lehetősége van azonnali hatállyal visszarepülni Boszniába, ám ezt csak magánrepülőgéppel teheti meg, melynek személyzetét előzetesen tájékoztatni kell arról, hogy többen is koronavírusosok, így a felszállás előtt megtehetők a szükséges óvintézkedések.

Mindent egy helyen az Eb-ről