Messi hivatalosan bejelentette: felbontja a szerződését a Barcelonánál

Barcelona, Bayern München, Bajnokok Ligája, negyeddöntő
Lionel Messi teljesen magára hagyva futballozott
Vágólapra másolva!
A hatszoros aranylabdás támadó, Lionel Messi írásban közölte a klubvezetéssel, hogy el akarja hagyni a csapatot. A Mundo Deportivo először egy argentin forrásra hivatkozva közölte, hogy Messi faxon jelentette be a szerződésbontást, majd a Barcelona hivatalosan megerősítette, hogy a jogi osztály megkapta a papírt. Az argentin világsztár szerződésében van egy pont, amely szerint minden évben egyoldalúan felbonthatja a szerződését. A Barcelona jogászai szerint ennek határideje lejárt június 10-én, Messi jogászai szerint viszont a szezon végéig van rá lehetőség - az pedig most van.

Messi eddigi teljes profi karrierjét Barcelonában töltötte, több mint 600 gólt lőtt, 10 bajnoki címet és 4 Bl-trófeát nyert a csapat tagjaként. Az utóbbi szezonokban azonban egyre inkább megromlott a Josep Maria Bartomeu irányította vezetőség és az argentin klasszis viszonya, az utóbbi három év Bajnok Ligája kudarca - főként a legutóbbi, Bayern elleni 2-8 - után azonban betelt a pohár a támadónál.

Hiába számítana rá az újonnan kinevezett vezető edző, Ronald Koeman, Messi szerződése felbontását követeli. Erre azonban kontraktusa szerint június 10-ig lett volna lehetősége, ám a futballista szerint a koronavírus okozta rendkívüli helyzetben ez a határidő meghosszabbotott - a Barca jogászai szerint azonban nem, így akár nagyon csúnya harc is kezdődhet az egyesület és a legendás játékos között.

A csapathoz köthető hír, hogy miután a holland mester közölte Luis Suárezzel, hogy nem tart rá igényt, újabb nevek láttak napvilágot, akikre nincs szükség a Camp Nouban: szinte biztos, hogy Ivan Rakitic, Arturo Vidal és Samuel Umtiti is távozik idén nyáron. Suárez Messi jó barátja, lehet, hogy az ő távozása - és Griezmann megtartása - is hozzájárult Messi döntéséhez.

Leggyorsabban Carles Puyol, Messi régi csapattársa, a Barca korábbi csapatkapitánya reagált, aki - több klublegendához hasonlóan - rossz viszonyban van a jelenlegi vezetéssel. "Tisztelet és csodálat, Leo. Mindenben támogatlak, barátom" - írta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!