Vágólapra másolva!
A Ferencváros egygólos vereséget szenvedett kedden a Dinamo Kijev vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában, így sereghajtó maradt a négyesében, és búcsúzott a folytatástól. A Fradi így is büszke lehet a teljesítményére, és nemcsak csapatszinten, hanem egy-egy játékos tekintetében is.

A Bajnokok Ligája 32-es főtábla csapatait vizsgálva kiderül, több kiváló egyéni ferencvárosi teljesítmény is volt.

A Ferencváros beszámolója szerint az ukrán középpályás

Ihor Haratin 96 százalékos pontossággal passzolt,

amivel maga mögé utasított olyan világsztárokat, mint a dortmundi Axel Witsel, a Juventus hátvédje, Merih Demrial, vagy a Barcelona középpályása, Sergio Busquets.

Ihor Haratin fejjel és lábbal is kiválóan játszott a BL-ben Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

A szlovén védő, Miha Blazic az egyik legtöbb passzt adta a sorozatban, szám szerint 474-et,

melyek közül 414 volt sikeres, ami 87 százalékos mutató. Ugyanolyan hatékonyan passzolt, mint a Chelsea horvát középpályása, Mateo Kovacic, vagy az RB Liepzig magyar hátvédje, Willi Orbán.

Miha Blazic a Fradi egyik legbiztosabb pontja Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Anatolii Stepanov

Szergej Rebrov csapata egyébként lényeges statisztikai mutatóban felülmúlta a Dinano Kijevet.

Többet birtokolták a labdát az ellenfelünknél (57%-43%) ráadásul pontosabban is passzoltak (80%- 76%).

A Fradi emellett több szögletet végezhetett el, mint a kijeviek (5-2), és ha minimálisan is, de többet is futott (101.3 km - 101 km).

Azonban van egy fontos mutató, amiben a hazaiak jobbak voltak és ez döntőnek bizonyult, ez pedig a kapu előtti hatékonyság.

A Dinamo Kijev ellen a Fradi ugyan többet próbálkozott lövéssel (8 alkalommal), de ezek közül csak kettő találta el az ukránok kapuját.

A másik oldalon Mircea Lucescu gárdája fele ennyiszer, négyszer kísérletezett gólszerzéssel, amiből két próbálkozás találta el a kaput, köztük Popov gólt érő fejese, aminek köszönhetően az ukránok készülhetnek a tavaszi Európa Liga folytatásra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!