33 mérkőzés után ért véget a Chelsea bajnoki veretlenségi sorozata

fbl Horizontal FOOTBALL
Chelsea's Scottish striker Erin Cuthbert (3rd L) shoots to score her team's second goal past Manchester City's English goalkeeper Ellie Roebuck (R) during the English FA Women's Community Shield football match between Chelsea and Manchester City at Wembley Stadium in north London on August 29, 2020. (Photo by JUSTIN TALLIS / POOL / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Két mérkőzés is váratlan vendégsikerrel ért véget az angol női élvonalbeli focibajnokságban, és mindkét vereség egy hosszú sorozat végét jelentette. 

A bajnoki címvédő és jelenleg is listavezető Chelsea hazai pályán kapott ki a Brighton & Hove Albiontól. Ez pedig azt jelenti 2019. január 27. óta először kapott ki a bajnokságban a londoni csapat. Akkor ugyancsak otthon szenvedtek vereséget a Birmingham Citytől, azóta viszont 26 győzelem mellett hét döntetlenjük volt.

Pedig a Chelsea az ausztrál Samanth Kerr góljával már az 5. percben vezetést szerzett, és ekkor úgy tűnt, hogy sima lesz a mérkőzés, csakhogy a vendégek már három perc múlva egyenlítettek, a 78. percben pedig a győztes gólt is megszerezték.

A tabellán a Chelsea-hez hasonlóan 32 pontot gyűjtő és csak rosszabb gólkülönbsége miatt második helyen álló Manchester United pedig a Readingtől kapott ki otthon 2-0-ra, hasonlóra, azaz otthoni bajnoki vereségre pedig utoljára több mint egy éve volt példa a MU életében, akkor a Bristol Citytől kaptak ki 1-0-ra 2020. január 5-én.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!