Megsérült a Puskás-díjas Zsóri Dániel, nem játszhat az U21-es Eb-n

ZSÓRI Dániel
Zsóri Dániel az év góljáért járó, idén tizenegyedszer átadott Puskás Ferenc-díjjal a kezében a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA díjkiosztó gálaestjén Milánóban 2019. szeptember 23-án
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos Twitter-csatornáján tudatta, hogy Zsóri Dániel, az U21-es válogatott csatára a vasárnapi edzésen megsérült, és az orvosi vizsgálatok után kiderült, hogy nem lehet ott a szerdán kezdődő Európa-bajnokságon.

A Puskás-díjas csatár helyett az MTK Budapest támadója, Bíró Bence csatlakozik a Telkiben készülő kerethez.

Gera Zoltán, az U21-es válogatott szövetségi edzője nincs könnyű helyzetben, mert a múlt héten koronavírus-megbetegedések miatt három játékos az utolsó pillanatban dőlt ki a sorból, nem sokkal később pedig a csapatkapitányát, Demjén Patrikot és a MOL Fehérvár támadóját, Dárdai Palkót is elvesztette a csapat.

Elővigyázatosságból egyébként a betegségéből csak a napokban felépülő zalaegerszegi Szánthó Regőt és Gergényi Bencét sem hívta meg a szövetségi edző.

Gera Zoltánnak folyamatosan esnek ki a játékosai Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A korosztályos Európa-bajnokság csoportkörét most szerda és jövő hét szerda között rendezik, a kieséses szakasz pedig május 31. és június 6. között lesz.

A négy csoportból az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. Magyarországon Gyirmót, Székesfehérvár, Szombathely és a kispesti Bozsik Aréna lesz a helyszín, míg Szlovéniában Celje, Koper, Maribor és Ljubljana, a finálét a szlovén fővárosban rendezik.

A magyarok szerdán a németek ellen kezdenek Székesfehérváron, szombaton a Bozsik Arénában találkoznak a románokkal, jövő kedden pedig Székesfehérváron zárják a csoportkört a hollandokkal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!