Vágólapra másolva!
Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának dán tagja, Jesper Möller azt mondta, hogy az európai Szuperligához csatlakozó BL-elődöntős csapatokat, vagyis a Manchester City-t, a Chelsea-t és a Real Madridot pénteken kizárhatják a Bajnokok Ligájából.

"Még ki kell találnunk, hogyan fejezzük be a mostani BL-évadot"

- mondta Möller, hozzátéve, pénteken, a testület rendkívüli ülésén születhet meg a csapatok kizárásáról szóló döntés.

Möller szerint az Európai Labdarúgó Szövetség pénteken fogja bejelenti a két angol és a spanyol sztárcsapat Bajnokok Ligájából való kizárását, ami ha megtörténik azt jelenti, hogy a tavalyi döntős Paris Saint-Germain játék nélkül lesz BL-győztes, ugyanis a francia csapat egyelőre nem csatlakozott az európai Szuperligába tömörülő klubokhoz.

Korábban az UEFA szlovén elnöke, Aleksander Ceferin kijelentette, az UEFA jogászai már vizsgálják a lehetséges szankciókat, az ő személyes álláspontja pedig az, hogy az érintett klubokban játszó játékosokat minden olyan versenysorozattól el kell tiltani, amely a szervezet égisze alatt zajlik.

Neymar valószínűleg nem ilyen áron akart BL-t nyerni a Paris Saint-Germainnel Forrás: AFP/Franck Fife

Az Európa-ligában még rendezhetnek döntőt az idei szezonban, ugyanis az egyik ágon Arsenal-Villarreal, a másikon Manchester United-AS Roma elődöntőket rendeznek. A két angol sztárcsapat is csatlakozott a hétfőn bejelentett Szuperligához, így ha a kizárás sorsára jutnak, akkor automatikusan létrejön a finálé a spanyol és az olasz csapat között, amelyet május 26-án rendeznének Lengyelországban, Gdansk városában.

A Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - sztárklub hozta létre, elsőszámú vezetője pedig Florentino Perez, a Real Madrid elnöke lett. Az UEFA és a FIFA egyaránt élesen kritizálta a Szuperliga életre hívását és súlyos szankciókat helyezett kilátásba.

Mindent egy helyen az Eb-ről