Vágólapra másolva!
A Manchester United hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a már biztosan búcsúzó Fulhammel az angol labdarúgó-bajnokság hétközi, 37. fordulójában kedden.

Bár a legutóbbi két bajnokiján kikapott a Manchester United, ettől függetlenül nem várt nehéz feladat Ole Gunnar Solskjaer legénységére a már korábban kiesett Fulham ellen. A londoni kiscsapat nyolc mérkőzés óta nyeretlen a Premier League-ben, míg a manchesteri együttes úgy léphetett pályára utolsó hazai bajnokiján, hogy győzelem estén bebiztosítja második helyét a tabellán.

Ennek megfelelően óriási elánnal kezdte a találkozót a United, negyedóra játék után 75 százalékban birtokolta a labdát, a mezőnyfölény pedig hamar góllá is érett.

Bruno Fernandes adott ragyogó passzt sarokkal a leshatárról induló Edinson Cavaninak, aki jól vette észre, hogy Alphonse Areola kijött a kapujából, és távolról hatalmas gólt lőtt a 15. percben.

Ez volt Cavani tizedik gólja az idei szezonban.

A United történetében az uruguayi támadó mindössze a harmadik olyan játékos, aki legalább 33 évesen tíz gól felett termelt egy szezonban.

Eddig ez csupán Teddy Sheringhamnek sikerült a 2000/2001-es szezonban, valamint Zlatan Ibrahimovicnak a 2016/2017-es idényben.

A 26. percben kis híján tovább növelte a United az előnyét, de Bruno Fernandes erős, lapos lövését védeni tudta a Fulham francia kapusa. A Fulham első komoly helyzetére a 38. percig kellett várni, akkor Fabio Carvalho ígéretes helyzetből próbálkozott, de David de Gea könnyedén védte a kapu közepébe tartó lövést.

Nem bírt a Fulhammel a United Forrás: AFP/Paul Ellis

A fordulás után is a United irányította a mérkőzést, a 68. percben Mason Greenwood fejese csupán centikkel ment kapu mellé, pár perccel később pedig a fiatal angol támadó bivalyerős lövését védte a kapus.

A kimaradt helyzetek azonabn megbosszulták magukat, egy jobb oldali beadás után Joe Bryan fejesével váratlanul kiegyenlített a Fulham.

A hátralévő időben a házigazda mindent megpróbált a győzelem érdekében, de újabb gól már nem esett a találkozón, így a United sorozatban három, míg a Fulham kilenc meccse nyeretlen a Premier League-ben.

Premier League, 37. forduló:
kedd:
Manchester United-Fulham 1-1 (1-0)

Mindent egy helyen az Eb-ről