A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A kínai kórház olyan volt, mint egy börtön, volt, hogy inni sem adtak - egy focista döbbenetes karanténélményeiről beszélt

fbl Horizontal
Sweden's midfielder Gustav Svensson (front) vies with Russia's forward Artem Dzyuba (back) during the UEFA Nations League football match between Russia and Sweden at the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, on October 11, 2018. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Élete legborzalmasabb két hetén volt túl a svéd válogatott labdarúgó, Gustav Svensson, aki a kínai Guangzhou City csapatába igazolt. Az ázsiai országba való érkezése után kezdődött számára az igazi rémálom, amely természetesen összefüggésben van a koronavírus-járvánnyal.

Gustav Svensson 2017-2020 között az MLS-ben szereplő Seattle Sounders FC játékosa volt, majd onnan igazolt Kínába, egészen pontosan Kantonba.

Én ezt csak később vettem észre, egy ideig azt hittem, hogy Pekingben vagyunk. Természetesen úgy indultam el Kínába, hogy minden papírom rendben volt. Korábban már átestem a koronavírus-fertőzésen, ezt is igazoltam, meg azt is, hogy megfelelő antitest van a szervezetemben. A kínai hatóságoknak ez nem volt elég. A leszállás után teszteltek bennünket, majd amikor látták, hogy már korábban beteg voltam, megrettentek. Beszállítottak egy helyi kórházba, ahol nyolc napig fogolyként kezeltek."

A focista szerint egészen elképesztő volt, ahogy a kínai hatóságok bántak vele. "A kórházban bezártak egy szobába, teljesen elkülönítettek, nyolc napig voltam itt.

A kórházban számítógépes tomográfiát készítettek rólam, mert azt gondolták, hogy tüdőgyulladásom van. Nem volt, nem éreztem semmit, nem voltak tüneteim, ennek ellenére sem engedtek el. Nyolc nap után hagyhattam el a kórházat, ekkor egy karanténhotelbe vittek. Ott újra bezártak egy szobába, ahol egy hétig raboskodtam, de a kórházi körülményekhez képest ez már felüdülésnek számított. Egy hét után hagyhattam el a hotelt és indulhattam tovább új csapatomhoz, Kantonba."

Gustav Svensson (sárga mezben) egészen döbbenetes dolgokat élt át Kínában Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A focista elmondta, hogy mind a kórházban, mind a szállodában igyekezett formában tartani magát.

A hotelben ásványvizes palackokat emelgettem, azzal súlyzóztam. Amikor elengedtek a hotelből és végre elindulhattam Kantonba, a kínaiak mosolyogva közölték, hogy minden szempontból egészséges vagyok, mehetek focizni. Új csapatomnál persze azonnal buborékba kerültem, innentől kezdve viszont már tényleg normális körülmények között tudtam edzeni."

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!