A spanyol bajnokságból igazolt csatárt a MOL Fehérvár

FC Barcelona v Real Valladolid - LaLiga Santander FCB FC Barcelona Valladolid CF Camp Nou Stadium soccer Liga Santander La Liga news sports Urbanandsport Nurphoto Horizontal FOOTBALL
Oscar Mingueza and Kenan Kodro during the match between FC Barcelona and Valladolid CF, corresponding to the week 29 of the Liga Santander, played at the Camp Nou Stadium, on 05th April 2021, in Barcelona, Spain. (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MOL Fehérvár FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a bosnyák Kenan Kodrót, aki korábban megfordult az Athletic Bilbao, a Real Sociedad és az Osasuna csapatában is.

Kenan Kondro a Real Sociedadnál tanulta a futball alapjait, három szezonon keresztül erősítette a baszk csapatot a spanyol harmadosztályban, majd Pamplonába költözött, ahol Osasuna játékosaként 88 meccsen 15 gólt szerzett és bemutatkozhatott a La Ligában is. Ezt követően fél-fél évet szerepelt a Bundesligában (Mainz), a svájci élvonalban (Grasshoppers) és a dán első osztályban is (FC Koppenhága), majd az Athletic Bilbaóhoz igazolt - az elmúlt fél szezont pedig kölcsönben a Real Valladolidban töltötte. A La Ligában 62 bajnokin 10 alkalommal volt eredményes.

Kenan Kodro az előző szezonban a Barcelona elleni is pályára lépett Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A 28 esztendős csatár bár Spanyolországban született, természetesen rendelkezik bosnyák állampolgársággal, a válogatottban 2017-ben Albánia ellen gólpasszal debütált, eddig kilenc fellépésen két gólt lőtt.

"Nagyon köszönöm a kedves fogadtatást a klub részéről, boldog vagyok, hogy Székesfehérváron folytathatom a pályafutásomat.

Miután beszéltem Sallói István sportigazgatóval és Szabics Imre vezetőedzővel, azt éreztem, bíznak bennem - ez nagyban megkönnyítette a döntésemet. Tudom, hogy nagyok az elvárások, de ezzel nincs semmi baj, ambíciózus futballistának tartom magam. Bízom benne, hogy segítségére leszek a csapatnak" - mondta a MOL Fehérvár FC honlapjának Kenan Kodro.

Mindent egy helyen az Eb-ről