A Juventus az utolsó pillanatban mentette döntetlenre az Inter elleni rangadót

fbl Horizontal
Inter Milan's Bosnian forward Edin Dzeko (L) and Juventus' Italian defender Leonardo Bonucci tap hands at the end of the Italian Serie A football match between Inter and Juventus on October 24, 2021 at the Giuseppe-Meazza (San Siro) stadium in Milan. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokság (Serie A) 9. fordulójának zárómeccse az Inter-Juventus rangadó volt. Olaszország két, legnagyobb hagyományokkal bíró csapatának összecsapását a hazai pályán játszó Inter kezdte jobban, mivel az első félidőben Dzeko góljával megszerezte a vezetést a torinói csapat ellen. A második félidőben többet támadott a Juventus, de az egyenlítő gól csak egy erősen véleményes tizenegyesből született meg, amit Dybala magabiztosan értékesített. Az Inter hiába támadott már a hátralévő időben, több gólt már nem tudott szerezni, így a rangadó döntetlennel ért véget.

A Juventus egy rosszabb periódus után az elmúlt hetekben egyre jobban futballozik. A Bajnokok Ligájában a Zenit vendégeként elért sikere volt a sorozatban a hatodik győzelme, míg veretlenségét már nyolc tétmeccs óta őrzi Massimiliano Allegri csapata. Az Inter a BL-ben legyőzte az idei BL egyik "meglepetéscsapatát", a Sheriff Tiraspolt, majd az olasz bajnokságban vereséget szenvedett a a Laziótól. A milánóiak hazai pályán mindképpen javítani akartak az ősi riválisuk ellen.

Az Inter kezdett aktívabban, és már az első percekben nagy nyomás alá helyezte a Juventus játékosait. A 4. percben a milánóiak szlovák középhátvédje, Skriniar fejelte a kapu fölé Calhanoglu jobb oldalról elvégzett szögletét. Három perccel később már a Juventus csatára, Alvaro Morata lőtt tizenhét méterről, de az Inter kapusa, Handanovic másodszorra már megfogta a labdát a gólvonal előtt. Nagyon jó iramban futballoztak a csapatok az első negyedórában, mindkét csapat játékosai aggresszíven és lendületesen támadták a labdát.

A 17. percben megszerezte a vezetést az Internazionale csapata:

a milánóiak támadó középpályása, Calhanoglu bődületesen nagy lövést eresztett el a Juventus kapujának bal felső sarka felé, de a labda kipattant a kapufáról Edin Dzeko elé, és a rutinos csatár öt méterről kapásból az üres kapuba lőtt.

A bosnyák csatár 12 meccset játszott eddig az idényben, ezeken 8 gól és 3 gólpassz a mérlege.A 22. percben a Juventus játékosa, Cuadrado vállalkozott jobb oldalról egy távoli lövésre, de Handanovic vetődve biztosított.

Edin Dzeko gólt lőtt az első félidőben Forrás: AFP/Marco Bertorello

A Juventus magasan húzta meg a védelmi vonalát,

és erőteljesen letámadta az Intert a saját kapuja előtt.

Dzekónak és Lautaro Martineznek sokszor vissza kellett lépnie a labdákért, de az átvételek után azonnal támadták őket a Juventus játékosai. A sérült Bernardeschi helyett Bentancur állt be a vendégeknél, és a csere óta az Inter nehezebben tudta felhozni a labdát a saját kapuja elől.

A félidő utolsó tíz percében leginkább pontrúgásokkal és beadásokkal veszélyeztetett az Inter, de gólt nem sikerült szerezniük. A védőfalról lepattanó labdákat igyekezett visszaszerezni a hazai csapat, de a Juventus sokszor ki tudta hozni a saját tizenhatosáról azt, így az Inter taktikai szabálytalanságokkal igyekezett megtörni, vagy lassítani a vendégek ellentámadásait.

Nicolo Barella (Inter) és Rodrigo Bentancur (Juventus) nagy csatát vívott a pályán Forrás: AFP/Marco Bertorello

Az Inter enyhe mezőnyfölényben játszott, és az utolsó percekben is az ellenfél térfelén támadott le, így a Juventus sokszor csak előreívelt labdákkal próbálkozott Kulusevski és Morata felé. Az első félidőben több gól nem született.

A második félidőben is többet volt a hazaiaknál a labda,

az Inter azonban nem kapkodta el a támadásokat, és inkább sokat járatta a labdát, hogy minél jobban széthúzza a Juventus védelmét.

A 62. percben Simone Inzaghi lecserélte Hakan Calhanoglut, és helyette a mezőnymunkában jobban használható Roberto Gagliardinit hozta be a 62. percben. Allegri is cserélt, és behozta a két legjobbnak vélt támadójátékosát: Federico Chiesát és Paolo Dybalát cserélte be az olasz edző Cuadrado és Kulusevksi helyére annak reményében, hogy kicsit fel tudja rázni a csapata támadójátékát.

A második félidő közepére nagyot zuhant mindkét csapat lendülete, bár ekkora a Juventus próbált több helyzetet kialakítani a hazaiak kapuja előtt. A 71. percben Dybala végzett el egy szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, de az Inter kapusa leért a bal alsó sarokra, és védeni tudta az argentin kísérletét. Az Inter edzője az utolsó húsz percre becserélte Alexis Sanchest és Denzel Dumfriest Martinez és Perisic helyére.

Edin Dzeko nagyon elfáradt a második félidőben Forrás: AFP/Marco Bertorello

Az utolsó tíz percben az Inter még inkább lassította a játékot, a Juventus pedig nem tudta kihasználni azt a kevés lehetőséget sem, amikor el tudott jutni az Inter tizenhatosáig. A 81. percben Alexis Sanches rossz passza után Dybala vezethette rá a hazai védőkre a labdát, majd Alex Sandrohóz passzolt, aki belebonyolódott a cselekbe, és kivezette a labdát az alapvonalon túlra.

Az Inter csapatvédekezése remekül műkődött, és Simone Inzaghi csapata már nem is nagyon erőltette a támadásokat a mérkőzés utolsó öt percében. Azonban némileg váratlanul, a 89. percben tizenegyest kapott a Juventus:

az Inter játékosa, Dumfries rúgott oda Alex Sandrónak a hazaiak tizenhatosán belül, és a videóbírózás után a játékvezető tizenegyest ítélt.

Paulo Dybala magabiztosan értékesítette azt, Handanovicnak esélye sem volt.

Dybala belőtte a tizenegyest Forrás: AFP/Marco Bertorello

Az Inter edzőjét, Simone Inzaghit reklamálás miatt piros lap után elküldték a kispadtól. Az öt perces hosszabbítás már nem hozott több gólt, így az Inter hazai pályán döntetlent játszott a Juventussal.

Serie A, 9. forduló:
Internazionale-Juventus 1-1 (1-0)

17GólEdin Dzeko
40Sárga lapNicolo Barella
44Sárga lapAlex Sandro
71Sárga lapIvan Perisic
95Sárga lapGiorgio Chiellini
Összeállítások
3-5-2
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Internazionale 38 29 2 7 89-22 67 94
GY
V
GY
D
D
2.
AC Milan 39 22 8 9 78-53 25 75
D
D
GY
V
D
3.
Juventus 38 19 5 14 54-31 23 71
D
D
D
D
GY
4.
Atalanta 38 21 11 6 72-42 30 69
GY
GY
GY
GY
V
5.
Bologna 38 18 6 14 54-32 22 68
D
D
GY
D
V
6.
AS Roma 38 18 11 9 65-46 19 63
D
D
V
GY
V
7.
Lazio 38 18 13 7 49-39 10 61
GY
D
GY
D
D
8.
ACF Fiorentina 38 17 12 9 61-46 15 60
V
GY
D
GY
GY
9.
Torino 38 13 11 14 36-36 0 53
V
D
GY
GY
V
10.
SSC Napoli 38 13 11 14 55-48 7 53
D
D
V
D
D
Teljes lista





Mindent egy helyen az Eb-ről