A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 13. fordulójának szombat kora délutáni összecsapásán a bajnoki címért küzdő Puskás Akadémia 4-1-re kapott ki a Paks otthonában. A hazai csapat az első félidőben háromgólos előnyre tett szert Ádám Martin, Böde Dániel és Bognár István góljával, majd a második félidőben előbb lesgólig jutott a PAFC, majd Marius Corbu révén szépíteni is tudott, de végül Sajbán Máté is betalált, így könnyedén nyert Bognár István csapata. 

Itthon szokatlannak mondható időpontban (12.30) feszült egymásnak a fordulót megelőzően a Ferencvárossal azonos pontszámmal, csak a rosszabb gólkülönbségének köszönhetően a második helyen álló Puskás Akadémia és hetedik Paks a Tolna megyei csapat otthonában.

A mérkőzést egyértelműen a Puskás Akadémia várhatta jobb formában, ugyanis a felcsúti együttes a legutóbbi öt bajnokiját megnyerte, míg Bognár György csapata mindössze egyetlen pontot gyűjtött ezen időszak alatt, az öt találkozójából mindössze a Kisvárdával játszott 2-2-es döntetlent, a Fradi, a Gyirmót, a MOL Fehérvár és a Mezőkövesd ellen is kikapott.

A meccs előtt Szabó Jánost köszöntötték a 300. NB I-es mérkőzése miatt. A találkozót a hazai csapat kezdte nagyobb elánnal, ennek pedig

már a 8. percben meg is lett az eredménye: Medgyes bal oldali beadása után Ádám Martin fejelt hét méterről a kapuba.

Másodpercekkel később jöhetett volna az egyenlítés, de

hiába talált egy jobb oldali beadás után közvetlen közelről a kapuba Komáromi György, les miatt érvénytelenítették a találatot.

A 13. percben megint gólt szerezhetett volna a PAFC, de Kozák lövését Rácz védte, a kipattanót pedig Nagy Zsolt hét méterről nagy helyzetben kapu fölé lőtte.

A 15. percben a paksi szurkolók a 15. születésnapjukat egy kis füsttel ünnepelték, amely miatt állt egy kicsit a játék, majd Bognár jobb oldali beadása után Böde csúsztatása Ádám fejelt közelről kapu mellé nagy helyzetben.

A 26. percben pedig már kétgólos volt a Paks előnye: Böde Dániel egy gyönyörű esernyőcsel után 11 méterről lőtt kapásból a paksi kapuba.

Böde Dániel gólja a linkre kattintva tekinthető meg.

Böde Dániel szép gólt szerzett a PAFC ellen Forrás: M4 Sport

A 29. percben jöhetett volna az újabb Böde-gól Medgyes beadása után, de Markek nagyot védett a paksi támadó fejese után.

Ezt követően a Puskás Akadémia vette át az irányítást, ám a félidő utolsó percei ismét a Paksé voltak. Előbb Ádám előtt adódott jó lehetőség, Markek azonban hárította a ziccert, majd jött az újabb hazai gól: a ráadás pillanataiban

Balogh adott jobbról be, Böde az ötös túlsarkáról visszafejelte a labdát, Ádám középen még belekotort, Markek megint védett, de a kipattanó Bognár István elé került, aki három méterről a bal alsóba lőtt.

Így a félidőre háromgólos paksi előnnyel mentek a csapatok.

A második félidő mindkét oldalon cserékkel indult, a PAFC-nál ez érthető is volt, míg a hazai oldalon valószínűleg Baloghot sérülés miatt kellett levinni.

A Puskás Akadémia nem találta a Paks ellenszerét Forrás: M4 Sport

A 48. percben összejöhetett volna a szépítés, de Van Nieff szabadrúgása után Plsek és Kozák is lemaradt a labdáról a kapu torkában. A PAFC a folytatásban nem igazán tudott jó lehetőségeket kidolgozni, míg a Paksnak már nem volt oka erőltetnie a támadásokat háromgólos előnyben, így jóval eseménytelenebb volt ekkor a meccs, mint amilyen az első 45 percben volt.

Hornyák Zsolt a 60. percben ismét cserélt, Marius Corbu váltotta Komáromit, de ez sem hozott sok változást a felcsúti csapat játékában. A Paks magabiztosan játszott, a Puskás Akadémiának pedig semmi nem jött össze.

A 62. percben a Paks növelhette volna az előnyét egy kontra végén, de Ádám ziccerét Markek védte megint.

A 67. percben Plsek próbálkozott meg egy távoli lövéssel, de nem sok sikerrel, így bő húsz perccel a meccs vége előtt maradt a háromgólos különbség.

A 70. percben újabb gyors ellentámadás végén

a Paks a kapufát találta Bognár révén, majd Ádám lőhetett kapura a kipattanóból hatalmas ziccerben, de az üres kapu helyett a védőt lőtte telibe a labdával.

A 72. percben úgy nézett ki, hogy

Jakub Plsek lövése után szépített a vendég együttes, de a VAR segítségével, hosszú percek után úgy döntött Karakó Ferenc játékvezető, hogy a lesen álló Gera Dániel zavarta a kilátást a kapus előtt, így érvénytelen a találat.

Az utolsó tíz percben még ment előre becsülettel a Puskás Akadémia, ennek eredményeképpen

a 86. percben Marius Corbu révén szépíteni is tudott:

a román Marius Corbu az ötösről lőtte a léc alá a Ráczról kipattanó labdát. És itt még nem volt vége a meccsnek,

a 89. percben Sajbán Máté állította vissza a háromgólos különbséget: Nagy Richárd szépen szolgálta ki Sajbánt, aki elegánsan átemelte a kapust tíz méterről.

A hazai csapat ötmeccses nyeretlenségi sorozatát szakította meg, míg a vendég együttes öt győztes találkozó után kapott ki újra.

"Bízom benne, mindenkinek ad majd egy kis önbizalmat, hogy öt nyeretlenül megvívott meccs után sikerült újra nyerni. A folytatásra mindenképpen adhat egy lökést ez a három pont.

A következő összecsapásokon is így kell szerepelnünk" - mondta Böde Dániel a meccs után az M4 Sport kamerája előtt.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Paksi FC-Puskás Akadémia FC 4-1 (3-0)
Paks, 1019 néző, v.: Karakó
Paksi FC: Rácz - Szabó J., Szélpál, Kinyik - Medgyes, Balogh (Papp K., a szünetben), Bognár, Windecker, Sajbán - Ádám (Lenzsér, 77.), Böde (Nagy R., 88.)
Puskás Akadémia FC: Markek - Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. - Plsek, van Nieff - Komáromi (Corbu, 59.), Baluta (Csirmaz, a szünetben), Gera D. - Kozák
Gólszerzők: Ádám M. (8.), Böde (26.), Bognár (45+1.), Sajbán (89.), ill. Corbu (86.)
Sárga lap: Medgyes (53.), Szélpál (58.), Windecker (67.)

Az OTP Bank Liga tabellája Forrás: Origo
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!