Vágólapra másolva!
Tíz országban futballozott karrierje során, az élre a spanyol labdarúgást helyezi. A Ferencváros focistája, Marko Marin nincs híján az önbizalomnak, és kétgyermekes apukaként a budapesti hétköznapokon sem unatkozik.

Marko Marin az nso.hu-nak adott interjújában elmondta a vasárnapi, Kisvárda ellen 4-0-ra megnyert mérkőzésen szerzett találatáról,

adta magát, hogy átemelje a kapust.

"Ryan Mmaee mesterien sarkazott elém, én pedig amikor láttam, hogy a kapus kilép a gólvonalról, átemeltem rajta a labdát" - majd elárulta, hogy jelenleg még messze van a csúcsformájától.

"A nyáron érkeztem Magyarországra,

- mondta Marin, aki a kiállításról is ejtett szót.

"Sokkal több terület nyílt előttünk. De az emberelőnyt nem ajándékba kaptuk, egy-egy párharcba nem lehet úgy belemenni, mint ahogyan Matheus Leoni tette. Ha mégis így tesz, ne csodálkozzon, ha piros lapot kap. A mérkőzésen egyébként ha öt perc gyengébb periódusunk volt. A fordulás után egyenlíthetett volna a hazai csapat, de Dibusz Dénesnek köszönhetően jól jöttünk ki abból az időszakból."

A kiváló játákos elárulta,

úgy vágtak neki az összecsapásnak, hogy a válogatott szünetben ők álljunk a tabella élén.

Marko Marin bajnoki címet szerezne Magyarországon Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Fontos volt, hogy megmutassuk, az elmúlt hetek visszafogottabb teljesítménye után sem kerültünk hullámvölgybe.

Nem volt felhőtlen a hangulat az öltözőben, a Celtic elleni Európa-liga-vereség mindannyiunkat megviselt. Szeretnénk bajnokok lenni, ehhez a vasárnapi mérkőzést is meg kellett nyerni."

Arról, hogy hol szeretett a legjobban futballozni, így vélekedett Marin:

"Nem is kérdés, a Bundesliga az első. Németországban nőttem fel, két és fél éves voltam, amikor oda költöztünk. Számomra Németország jelenti az otthont, Szerbia csak azután következik. A szüleim Belgrádban születtek, ott nőttek fel, ezért is volt számomra nagy esemény, hogy játszhattam a Crvena zvezdában. Valóban sok helyen megfordultam, és

ha egyet kellene kiemelnem, az Spanyolország lenne. Egészen más stílusban játszanak ott a csapatok, mint bármelyik másik európai országban.

Még Angliát sem lehet velük egy lapon említeni." Hozzátette, a Chelsea volt a legjobb csapat, amelyben eddig játszott.

"Amikor kétezertizenkettőben oda igazoltam,

utóbbival megnyertem az Európa-ligát" - mondta a támadó, aki soha nem fejelti el kétezertízes dél-afrikai világbajnokságot, amelyen a német válogatottal bronzérmet nyertek.

"A bronzmérkőzésen Uruguayt győztük le három-kettőre, remek csapatunk volt.

Minden játékosnak a csúcsot jelenti karrierjében, ha világbajnokságon szerepelhet. Nekem ez a legnagyobb élmény. Az elődöntőben a későbbi győztes spanyolok állítottak meg bennünket, állítom, ha a döntőben találkozunk, aranyérmesek vagyunk. És tudja,

Marin elmondta, Szaúd-Arábiában jobban érezte magát, mint amire számított. Elmondása szerint egyáltalán nem olyan alacsony a bajnokság színvonala, mint ahogyan azt sokan feltételezik. Minden csapatban hét külföldi lehet, ők általában a minőséget képviselik.

Marko Marin egyre jobb formába lendül Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Én sem véletlenül mentem oda. És az ázsiai futballisták is nagyon jók. Sajnos a koronavírus miatt odaérkezésem után csupán az első három hónapban lehettek szurkolók a lelátókon, azt követően üres stadionokban futballoztunk. De jó volt új kultúrát megismerni, valami másba belekóstolni."

A német játékos suámára létkérdés, hogy a családja a közelében legyen, így mindenhova mennek vele.

A feleségével két kisgyermekük van, a fiuk négyéves, a kislányuk most múlt egy, így em unatkozik a hétköznapokban sem. Hozzátette, a kisfia egyelőre csak vele, otthon rúgja a labdát, de imádja a focit.

"A hétvégi, kisvárdai mérkőzés után is alig várta, hogy hazaérjek, és elújságolja, látta a gólomat a televízióban."

Mindent egy helyen az Eb-ről