A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNHungary
07:30AtlétikaMaraton séta váltó
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Itt vannak a Fradi ellenfelei: BL-győztest, BL-döntőst is sorsolt Gera Zoltán a Fradinak

fbl Horizontal
Hungary's head coach Zoltan Gera shows the paper slip of Ferencvarosi TC during the draw for the UEFA Europa League football tournament group stage 2022-2023 in Istanbul on August 26, 2022. (Photo by OZAN KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) péntek délután Isztambulban kisorsolta az Európa Liga 2022/2023-as szezonjának csoportkörét. A Ferencváros a H csoportba került, a szerb Crvena Zvezda, a francia AS Monaco és a török Trabzonspor mellé. Nem lesz egyszerű csoport: 2004-ben BL-döntős francia sztárcsapat, a BL- (pontosabban az utolsó előtti BEK-) győztes szerb bajnok és a török bajnok sem egyszerű ellenfél.

Az Európa-liga főtáblájára ezúttal is 32 csapat jutott, négy kalapba osztották a sorsolás előtt a résztvevőket. A Ferencváros a harmadik kalapból várta a sorsolást, az első kalapból olyan sztárcsapatokat is kaphatott, mint a Manchester United, az Arsenal, a Lazio vagy az AS Roma, de a második kalapban is szerepeltek olyan erős együttesek, mint a Feyenoord, a PSV Eindhoven vagy az AS Monaco.

A népszerű sportripoter, Adriano Del Monte beszéde nyitotta a ceremóniát, a sorsolásban a korábbi kiváló német futballista, a Frankfurt egykori klasszisa, Karl-Heinz "Charly" Körbel segédkezett, valamint a Fradi legendája, Gera Zoltán, aki az EL 2023-as nagykövete. A sorsolást követően így alakultak a csoportok:

A csoport: Arsenal, PSV, Bodö/Glimt, Zürich

B csoport: Dinamo Kijev, Rennes, Fenerbahce, AEK Larnaca

C csoport: AS Roma, Ludogorec, Real Betis, HJK Helsinki

D csoport: Braga, Malmö, Union Berlin, Saint Gilloise

E csoport: Manchester United, Real Sociedad, Sheriff Tiraspol, Omonia FC

F csoport: Lazio, Feyenoord, FC Midtjylland, Sturm Graz

G csoport: Olympiakosz, Qarabag, Freiburg, FC Nantes

H csoport: Crvena Zvezda, AS Monaco, Ferencváros, Trabzonspor

A Fradi tehát szerb, francia és török ellenfeleket kapott, így kemény feladat lesz a továbbjutás vagy a harmadik hely elérésére.

A Fradi szerb, francia és török ellenfelet kapott az Európa-liga csoportkörében Fotó: Csudai Sándor - Origo

A csoportokból az első két-két helyezett jut majd tovább a nyolcaddöntőbe, a harmadikok a Konferencia-ligába kerülhetnek át. A döntőt 2023. május 31-én játsszák majd Budapesten, a Puskás Arénában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!