Vágólapra másolva!
Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo kijelentette, hogy a novemberben kezdődő katari labdarúgó-világbajnokság után sem fog visszavonulni a portugál válogatottól. A 37 éves klasszis eltökélt célja, hogy ott legyen a 2024-es németországi Eb-n is.

Ronaldo tavaly szeptemberben két gólt lőtt az írek elleni világbajnoki-selejtezőn, ezzel ezzel minden idők legeredményesebb válogatott focistája lett, megelőzve az irániak legendás csatárát, Ali Daeit.

A Manchester United támadója a Portugál Labdarúgó Szövetség által rendezett gálán elmondta, büszke a rekordjára, de az út még nem ért véget számára.

„Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen rangos díjat kaptam. Soha nem gondoltam volna, hogy egy nap ezt elérhetem. Köszönöm mindenkinek, aki fontos volt a karrieremben.

- nyilatkozta a 37 éves támadó, aki a legjobb góllövőnek járó díjat vette át a Quinas de Ouro gálán.

Ronaldo továbbra sem gondol a visszavonulásra Forrás: cristiano/Instagram

A novemberben kezdődő katari világbajnokság lesz Ronaldo 10. tornája a portugál válogatottal, a köszönőbeszéde során pedig megerősítette, hogy ezt a számot szeretné növelni.

„Remélem, hogy még néhány évig a válogatott tagja lehetek. Még mindig motiváltnak érzem magam, komoly ambícióim vannak.

- tette hozzá Ronaldo, aki 189 meccsen 117 gólnál jár a portugál válogatottban.

Ronaldo a múlt héten a Sheriff Tiraspol ellen 2-0-ra megnyert Európa Liga-mérkőzésen tizenegyesből volt eredményes. A Manchester United támadójának a szezonbeli nyolcadik meccsén ez volt az első gólja, a klubkarrierje során pedig a 699.

Mindent egy helyen az Eb-ről