Vágólapra másolva!
Nem túlzás, sorsdöntő meccsre készül a Ferencváros csütörtök este a francia AS Monaco ellen. A magyar bajnok ugyanis már egy döntetlennel is biztosítaná helyét a tavaszi folytatásban. A meccs előtti sajtótájékoztatón Sztanyiszlav Csercseszov és Henry Wingo a csapat amerikai védője válaszolt a kérdésekre.

Egy döntetlen a biztos folytatást jelentené a Konferencia-ligában, míg egy győzelem akár csoportelsőséget is érhet a Fradi számára, így óriási a tét a francia élvonal előző kiírásának bronzérmese elleni találkozó.

Nem véletlen, hogy az első kérdés arra vonatkozott, hogy elégedett lenne-e a szakember az egy ponttal, amivel a Fradi elérné a minimális célját, azaz a biztos tavaszi folytatást.

Sztanyiszlav Csercseszov száz százalékig bízik az övéiben Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Úgy gondolom, hogy a holnapi mérkőzés mindkét csapat számára nagyon fontos, hiszen rendkívül szoros a verseny a csoportban.

- hárította el részben a kérdést a Fradi edzője.

A hétvégén a Fradi rangadót játszott a Puskás Akadémia ellen, amely színvonalában, tempójában hasonlított az Európa-liga-meccsekre, így nyilván jó felkészülést jelentett a csütörtöki találkozóra, hangzott a felvetés.

"Mindenkppen szerettünk volna jó eredményt elérni, hiszen komoly riváisaink a magyar bajnokságban, ezért is igyekeztünk mindent beleadni ellenük.

amelyik legalább olyan jó, sőt még jobb csapat is, mint a Puskás, úgyhogy egy hasonlóan jó mérkőzésre számítok."

A stáb már kigondolta a taktikát, ami tavaszi folytatást érhet a Fradinak Fotó: Csudai Sándor - Origo

A francia csapat hullámzó teljesítményt nyújt a bajnokságban, kérdés, hogy melyik arcát mutatja csütörtök este.

"Ha csak az eredményeiket nézzük, ez még igaz is, de a mutatott teljesítmény alapján egyáltalán nem ingadozó a játékuk. A Trabzon elleni is remekül játszottak, de kaptak egy szerencsétlen gólt.

- szögezte le Csercseszov.

A támadósorban eddig is megvolt a Fradi létszámban és minőségben is, a szakvezetésnek inkább a védelem összeállítása jelent kihívást. Mats Knoester sérülése és Eldar Civic eltiltása azonban nem állítja megoldhatatlan feladat elé a szakvezetést.

"Az elmúlt három mérkőzést egyaránt négy-négy védővel kellett lejátszanunk különböző sérülések miatt. Bízom benne, hogy holnap már mindenki bevethető lesz, illetve, hogy a meccsen sem fog senki megsérülni.

Az első találkozót 1-0-ra nyerte meg idegenben a Ferncváros, az akkori mérkőzésből levont tanulságokat azonban nem árulta el Csercseszov, csupán annyit mondott, hogy maximálisan felkészültek a francia csapatból, kielemezték a játékukat, és, ahogy eddig is, úgy most is inkább a Fradi játékának tökéletesítésére törekedett a szakmai stáb az edzéseken.

A hónapok óta tartó kettős terhelésről Henry Wingo elmondta, hogy ilyen terhelés mellett is remek a csapat fizikai állapota.

Henry Wingo szerint a csapat jól bírja az Európa-ligával járó terhelést Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Készen állunk fizikailag, és képesek vagyunk a legjobb teljesítményt nyújtani" - mondta az amerikai védő védő.

Henry Wingo nem titkolta, nehéz mérkőzésre számítanak.

- jelentette ki.

A Ferencváros - AS Monaco Európa-liga csoportmérkőzésre október 27-én, csütörtökön este 21 órától kerül sor a Groupama Arénában.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayer Leverkusen 6 6 0 0 19-3 16 18
GY
GY
GY
GY
GY
2.
Qarabag FK 6 3 2 1 7-9 -2 10
GY
V
V
D
GY
3.
Molde 6 2 3 1 12-12 0 7
V
GY
GY
D
V
4.
BK Häcken 6 0 6 0 3-17 -14 0
V
V
V
V
V

Mindent egy helyen az Eb-ről