Vágólapra másolva!
A hétvége legnagyobb magyar fociboránya a Nógrád megyei Karancslapújtőn tört ki, ahol a Magyar Kupában a Hatvan volt a vendégszereplő. A meccs 5-0-s vendégvezetésnél azért szakadt félbe, mert a bíró nem érezte magát biztonságban. Egy nappal a történtek után újabb részletek derültek ki, s nyugodtan mondhatjuk, egészen elképesztő dolgok történtek ezen a meccsen.

Romhányi Tamás, a karancslapujtői gárda játékos-edzője a következőket mondta: "Végtelenül szomorú és csalódott vagyok, hogy ilyen szégyenletesen ért véget a kupa számunkra. Az egy dolog, hogy olyan játékvezető vezette a meccset, akinek soha többet nem szabadna vezetnie... Négy embert állított ki két perc alatt úgy, hogy nem volt szabálytalanság addig a találkozón. Hozzáteszem, nem ezért kaptunk ki. Azért vagyok nagyon csalódott, mert rendkívül amatőr gólokat kaptunk, annak ellenére, hogy készültünk rá."

A hazai csapat a Facebookon adott ki hivatalos közleményt. Ebben szerepelnek az elképesztő részletek.

A 34. percben hazai beadásra az ötösön kívül érkezett Puporka Richárd a védőjével, valamint a vendégkapus, aki elütötte a labdával együtt a támadó fejét is. A fejsérülés ellenére a játékvezető nem állította meg a játékot, amit a hazaiak nehezményeztek.

A leütött játékos bátyja a kapuból megjegyzést tett és a kapustól 80 méterre lévő játékvezető ezt meghallotta a felhördülő szurkolók morajában, s azonnal kiállította Puporka Dánielt.

Mivel a hazaiak tartalékkapus nélkül álltak ki, így előbb Puporka Richárd, majd Sulcz Márió állt be védeni. Ugyanabban a percben Sándor Attilát két sárgával, Stark Jánost és Pingiczer Tamást (őt a kispadról) piros lappal állította ki a bíró. Öt percig állt a játék, amíg Juhász és Molnár sporttársak eldöntötték, hogy ki és mit is mondott valójában. A mérkőzés sportszerűen folytatódott, addig is alig kellett a fújnia a síp fiatal birtokosának.

Az év egyik legnagyobb magyar focibotrányát hozta a karancslapújtői Magyar Kupa-mérkőzés Forrás: Facebook

A Karancslapujtő csapatának Facebook-bejegyzése szerint a mérkőzés azonban a 72. percben félbeszakadt, amikor a vendégek büntetőt kaptak és Zsély Benedeket kiállították.

A 11-est azonban már nem tudták elvégezni, mert Molnár asszisztens állítása szerint a salakos futópálya, fűsáv és kerítés mögül (5-6 méter + ferde távolság) megdobták őt szotyimagokkal.

A bírók odamentek a félvonalhoz, ahol megkérdezték a főrendezőt, hogy tudják-e garantálni a biztonságukat. A főrendező igennel válaszolt, mivel a kötelező 8 fős rendezőgárda helyett 12 fő volt + 7 fős egyenruhás polgárőr és 2 rendőrségi járőr kocsi személyzettel ügyelt a mérkőzésen a rendre.

A pálya kerítésén belülre nem lépett be senki, a játékosok békésen beszélgettek. Néhány szurkoló a tárgyalás mögötti területről a kerítésen kívülről, illetve arra felállva szóban véleményt nyilvánított – élve szurkolói jogukkal. A 11-es megítélése és a lefújás között eltelt 50 másodperc. A 73. percben a játékvezető végül lefújta a mérkőzést 0–5-ös állásnál, mert úgy látta, hogy nem lehet biztonságosan befejezni a játékot.

A bírói jelentésben ez állt:

Tóth György, a hazaiak elnökségi tagja ezt tette még hozzá: "Ha a bíró kéri, kiürítjük a partjelző mögötti kerítés szakaszt, vagy egyéb módon koncentráljuk a rendezői erőket.

A három fiatal síp és zászló tulajdonos megijedt néhány hangos szótól, s tönkretette sokak szórakozását, munkáját – tette hozzá.

Forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről