A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ronaldo a Bayern Münchenbe igazolhat, Lőw Zsolt lehet az edzője

Cristiano Ronaldo portugál válogatott
Portugal's forward Cristiano Ronaldo celebrates the victory at the end of the 2022 FIFA World Cup Qualifier football match between Portugal and North Macedonia at the Dragao stadium in Porto, Portugal, on March 29, 2022. (Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto) (Photo by Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Német sajtóértesülések szerint előfordulhat, hogy a nyári átigazolási időszakban Cristiano Ronaldo a Bayern München csapatához kerül, az ötszörös aranylabdás fizetését pedig egy milliárdos német üzletember finanszírozná.

A német Abendzeitung értesülése szerint egy német milliárdos, Markus Schön felvette a kapcsolatot a Bayern München vezetőségével, ugyanis finanszírozni szeretné az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo megszerzését.

Az Abendzeitung kivonatokat közölt német iparmágnás e-mailjeiből, melyekből kiderült, hogy nagy rajongója a 38 éves focistának és azon fáradozik, hogy Münchenbe csábítsa.

- olvasható Schön e-mailjében, amelyből az is kiderül, hogy hosszú távú szerződés esetén elvárnák, hogy részesedést kapjanak a mezbevételekből, hogy ezzel is korlátozzák a pénzügyi kockázatokat.

Cristiano Ronaldo lehet, hogy visszatér Európába? Forrás: NurPhoto via AFP/Pedro Fiuza

A történet viszont eléggé kacsának tűnik, hogy Cristiano Ronaldót már tavaly nyáron is szóba hozták a Bayern Münchennel, de Oliver Kahn, a klub vezérigazgatója határozottan kijelentette, hogy nem opció az ötszörös aranylabdás támadó leigazolása.

„Egyértelmű céljaink és egyértelmű elveink vannak, amik alapján összerakjuk a keretet.

– mondta a bajor csapat korábbi legendás kapusa a német Sky Sportsnak.

Ezen kívül van még egy tényező, ami szinten kizárja Cristiano Ronaldo érkezését, ez pedig nem más, mint Thomas Tuchel vezetőedző. A német szakember - akinek Lőw Zsolt a másodedzője - tavaly nyáron még a Chelsea edzője volt, amikor a portugál játékos ki akarta hisztizni, hogy engedjék el a Manchester Unitedtól, mert a Bajnokok Ligájában akar futballozni. Akkor a Chelsea új amerikai tulajdonosa, Todd Boehly mindenképpen meg akarta szerezni Ronaldót, azonban Tuchel megmondta neki, hogy nem akar vele együtt dolgozni, mert nem fér bele a taktikai elképzeléseibe. Szeptemberben aztán kirúgták Tuchelt a londoni csapattól, mert megromlott a viszonya a tulajdonossal, amelyben állítólag komoly szerepe volt annak, hogy nem kért Ronaldo leigazolásából.

Tuchel és Lőw Zsolt müncheni szerepvállalása nem indult a legfényesebben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance/Anke Waelischmiller/Sven Simon

Cristiano Ronaldo januárban igazolt a szaúdi al-Nasszr csapatához, amelyben 17 meccsen 13 gólt lőtt és két gólpasszt adott.

Az angol sajtóban korábban olyan pletykák is terjengtek, hogy Ronaldónak van egy titkos záradék a szerződésében, amely lehetővé teszi neki, hogy a szaúdi kézben lévő Newcastle Unitedba igazolhasson, ha az angol csapat bejut a Bajnokok Ligájába.

Hétfőn este biztossá vált, hogy a Newcastle a következő szezonban ott lesz a legrangosabb európai kupasorozatban, azonban Eddie Howe, a csapat vezetőedzője már korábban hangsúlyozta, hogy Ronaldo túl öreg neki, és teljesen más profilú fiatal játékosokra akarják építeni a csapatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!