A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Van, amiben Szoboszlai Dominik a Liverpool minden támadójánál jobb volt az előző idényben

Montenegró - Magyarország, Eb-selejtező, Európa-bajnoki-selejtező, Európa-bajnokság, G csoport, 3. forduló, foci, labdarúgás, magyar válogatott, magyar labdarúgó-válogatott, Stadion Pod Goricom, Podgorica, 2023.06.17.
Podgorica, 2023. június 17. Szoboszlai Dominik a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés után a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én. Montenegró-Magyarország 0-0. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazolása továbbra sem hagyja nyugodni az angol sajtót, a BBC például azt boncolgatja, hogy milyen téren hajthat hasznot a PL-sztárcsapat támadójátékában a magyar focista érkezése.

A 60 millió fontért (vagy kicsivel többért) még egy akkora klub, mint a Liverpool sem gyakran igazol focistát, nem véletlen, hogy a kapus Alisson Beckeren kívül csak két mezőnyjátékos van, akiért ennyi pénzt adott ki Jürgen Klopp, a védő Virgil van Dijk és az uruguayi támadó, Darwin Nunez.

Ezért is olyan nagy szó még Angliában is a 22 éves magyar focista érkezése. A BBC vasárnap késő esti cikke azonban nem sok kétséget hagy afelől, hogy Szoboszlai Dominiknak nagyon is helye lesz a csapatban. Az írás emlékeztet rá, hogy míg Szoboszlai alapvetően klasszikus 10-es pozícióban tűnik a leghasznosabbnak, az előző Bundesliga-idényben 6 gól lőtt és 8 gólpasszt adott úgy, hogy a jobbszélen számítottak rá.

Emellett kétlábas játékos, aki távolról is nagyon jól lő, kiválóan hozza gólhelyzetbe a társakat, remek szabadrúgáslövő, és imádja az olyan helyzeteket, amikor az ő vállán van a felelősség.

A BBC összeszedett néhány statisztikát is, hogy összehasonlítsa a magyar focista teljesítményét a Pool sztárjainak előző idénybeli mutatóival.

Játékpercre lebontott gólok tekintetében ugyan mind az öt posztriválisa (Mohamed Szalah, Darwin Nunez, Diogo Jota, Cody Gakpo és Luis Díaz) megelőzi, de Szoboszlai dolga elsősorban nem a gólszerzés volt Lipcsében, éppen ezért a lövések számában (2,17) is a sor végén áll.

Ugyanakkor a helyzetek kialakításában meccsenkénti 2,61-es átlagával magasan a legjobb, a sorban második Szalah mutatója csak 1,78.

A sikeres cselek tekintetében csak a cselgép Luis Díaz (3,16) előzi meg a magyart (1,98), míg a támadóharmadban megnyert párharcokban 0,81-es mutatójával fej-fej mellett áll a holland Gakpóval (0,92), Díazzal (0,9) és Szalah-val (0,82).

Nem véletlen, hogy a cikk alatti szavazásnál a "Sikeres lesz-e Szoboszlai Liverpoolban?" kérdésre a válaszadók 91%-a nyomott az "igen" gombra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!