Csodálatos Fradi, Szoboszlai a Premier League csúcsán, a Barca-sztár vécére rohant

STANKOVIC, Dejan
Firenze, 2023. október 5. Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetőedzője (b3) a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában játszott Fiorentina - Ferencvárosi TC mérkőzésen a firenzei Artemio Franchi Stadionban 2023. október 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A csütörtöki nap sem telt eseménytelenül a sportvilágban, ha esetleg lemaradt volna a legfontosabb, legérdekesebb történésekről, akkor most egy helyen megtalálja őket.

Gazdag Dániel góllal és gólpasszal járult hozzá csapata, a Philadelphia Union 3-2-es győzelméhez az Atlanta United ellen az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján. A magyar focista elképesztő csodagólt ollózott.

144 mérkőzés, ebből 101 győztes. Szédületes mérleg! Ráadásul ezeket az adatokat a világ legmagasabban jegyzett focisorozatában (sőt, lehet, hogy az egyetemes sport legjelentősebb klubok számára kiírt vetélkedésében) mondhatja magáénak Thomas Müller. Erre a „százasra" nem illik azt mondani, hogy „jókor volt jó helyen", mert ezen a kategórián az ő teljesítménye jócskán túlmutat.

Lamine Yamal vécére rohant Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

A Bajnokok Ligájában megrendezett Porto-Barcelona meccsen a katalánok tinisztárja, Lamine Yamal rekordot döntött, minden idők legfiatalabb játékosa lett, aki kezdőként lépett pályára egy BL-mérkőzésen. A fiatal tehetség nem csak ezzel hívta fel magára a figyelmet, ugyanis a 71. percben elhagyta a pályát és később már nem is tért vissza. Mint kiderült, vécére kellett mennie.

Szoboszlai Dominik, a Liverpool magyar futballistája futotta eddig a legtöbbet az egész angol Premier League-ben a 2023/24-es idényben.

Szoboszaira minden magyar büszke lehet Forrás: AFP/Henry Nicholls

A soproni Múzeumnegyedben látványos műsor keretében sorsolták ki a női kosárlabdázók számára a 2024-es párizsi olimpia jövő februári selejtezőtornáinak csoportbeosztását. A magyar női kosárlabda-válogatott február 8. és 11. között Sopronban harcolhatja ki az ötkarikás szereplés lehetőségét. Székely Norbert együttesének ellenfelei Spanyolország, Japán és az amerikai selejtezőtorna legjobbja lesznek.

Kiválóan játszott a Fradi Firenzében Forrás: MTI//Koszticsák Szilárd

A labdarúgó Európa Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában az F csoportot vezető Ferencváros a négyes favoritjának számító, a tavalyi kiírásban döntőig jutó olasz Fiorentina vendége volt. A magyar bajnok szenzációs játékkal, Varga Barnabás és Ibrahim Cissé góljával nagyon közel állt a győzelemhez, teljesen megérdemelten játszott 2-2-es döntetlent az olasz sztárcsapat otthonában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!