Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Horvát sajtóhírek szerint egy eszéki parkolóban rálőttek az NK Osijek idén januárban kinevezett portugál sportigazgatójának, José Botónak az autójára.

"Ma 8 óra 57 perckor érkezett bejelentés egy személygépkocsi szélvédőjének sérüléséről Eszék központjában, a Šamačka 7. szám alatt" - idézte a hatóságok közleményét az index.hr horvát lap. 

NK Osijek, Eszék
Rálóttak az NK Osijek sportigazgatójának, José Botónak az autójára
Fotó: CROPIX/VLADO KOS

Az eset helyszínén megállapították, hogy az NK Osijek focicsapatának munkatársai által használt személygépkocsi első szélvédője a lövések következtében megrongálódott. 

Hét golyót eresztettek José Boto autójába

"A nyomozás még tart, a rendőrség minden intézkedést megtesz annak érdekében, hogy fényt derítsen a bejelentésre” – közölte délután az eszéki rendőrkapitányság.

José Boto - aki korábban a Benfica vezető játékosmegfigyelőjeként, valamint a Sahtar Doneck scouting osztályának vezetőjeként dolgozott - a Bijelo-plava birtija Facebook-oldalnak azt mondta, hogy ez az esemény további motivációt ad neki a maradáshoz.

"Eszembe sem jut, hogy elhagyjam a várost és a klubot, ez csak egy további motivációt ad" - mondta a portugál Boto.

Egy VW Arteon személygépkocsiról van szó, amely az eszéki Šamačka utcában két épület közötti átjáróban parkolt, ahol maga Boto is él. 

Hét lövést adtak le az első szélvédőre. Boto munkatársa, honfitársa, Alfredo Almeida látta meg a lövésnyomokat. 

Almeida tegnap Zágrábba vitte Botót, ahonnan a szakember Portugáliába repült egy rövid nyaralásra, Almeida pedig visszatért Eszékre, és ott tette le az autót, ahol általában Boto is hagyja.

A Horvát Labdarúgó-szövetség a lehető leghatározottabban elítélte az Eszéken történt incidenst. 

"A HNS határozottan elítéli ezt az esetet, és felszólítja az illetékes hatóságokat, hogy derítsenek fényt a bűncselekmény minden körülményére, hogy az elkövetőket felelősségre vonhassák a félelmetes cselekmény miatt"

- áll a HNS hivatalos honlapján közzétett közleményben.

"A HNS folyamatosan kommunikálni fog az NK Osijekkel, és maximális támogatást nyújtunk Botónak és a klubnak a mélyen felkavaró incidens után, az illetékes hatóságokkal folytatott kommunikáción keresztül pedig hangsúlyozni fogjuk az ügy megoldásának fontosságát, hogy egy erős visszajelzést küldhessünk, ami azt üzeni, hogy a horvát társadalom biztonságban van, és hogy az ilyen üzenetek és bűncselekmények teljességgel elfogadhatatlanok és megengedhetetlenek” – tette hozzá a HNS a közleményében. 

„Megdöbbentett minket ez az incidens, és teljes támogatásunkat élvezi a sportigazgatónk, José Boto. Arra kérünk mindenkit, aki bármilyen információval rendelkezik ezzel a kellemetlen eseménnyel kapcsolatban, forduljon a rendőrséghez. 

Az NK Osijek a nyomozás ideje alatt nem tesz további nyilatkozatokat, hogy a hatóságok akadálytalanul végezhessék munkájukat” – közölte röviden az eszéki klub.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről