Vágólapra másolva!
Óriási népszerűségre tett szert a magyar labdarúgó-válogatott támadója, Ádám Martin, akit nemcsak felfedezett magának az internet népe, de a nemzetközi sajtó is dicsérte a svájciak elleni Eb-meccs után.

A magyar válogatott szombaton 3-1-es vereséggel kezdte a labdarúgó Európa-bajnokságot. A kölni találkozó 79. percében Ádám Martin csereként lépett pályára, s ugyan gólt nem szerzett, mégis elérte, hogy a fél világ róla beszél most. A dél-koreai Ulszan támadójáról rengeteg mém készült a közösségi oldalakon, de a Wikipédián is átírták a statisztikai mutatóit.

Ádám Martin beindította a mémgyárosok fantáziáját:

A francia L'Équipe hosszasan írt a Paks korábbi támadójáról, kiemelve a fizikai adottságait és a hihetetlen gólérzékenységét. Fontos megjegyezni, hogy a legolvasottabb francia lap Eb-vel kapcsolatos hírei között kiemelt helyen kapott helyett az Ádám Martinról szóló cikk, amelyben dicsérik a magyar csatárt.

A felépítése több mint lenyűgöző. Bozontos vörös szakállával és némi plusz kilóval sokak figyelmét felhívta magára, amikor a beállása előtt odaállt a negyedik játékvezető mellé"

 – írja a lap. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group A Hungary v Switzerland
Ádám Martin az internet sztárja lett a svájci meccs után
Fotó: AFP

A francia lap megjegyzi, hogy a közel kétméteres támadó rendkívül népszerű Magyarországon, és elismerően beszélt a teljesítményéről is. A 29 éves csatár az elmúlt két évben 67 meccsen 24 gólt lőtt Dél-Koreában, előtte pedig több mint egy évtizeden át ontotta a gólokat a magyar első- és másodosztályban. A cikk kiemeli, hogy a robusztus center kevesebb, mint 700 perc alatt három gólt és három gólpasszt jegyzett (Észtország és Bulgária ellen) a magyar válogatottban, amelyben az elmúlt két évben már 23 alkalommal lépett pályára.

A lap még egy vicces történetet is közölt a magyar futballistáról, ugyanis nemrég azt nyilatkozta, hogy "természetesen otthon voltam és söröztem", miután megkérdezték tőle, hogy mivel töltötte az idejét az Eb előtt.

Nézze meg, mit mondott erre Ádám Martin:

 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről